Çocuk istismarcılarının aileleri beldeden uzaklaştırıldı

Çocuk istismarcılarının aileleri beldeden uzaklaştırıldı
Şırnak'ın Uzungeçit beldesinde çocuk istimarından suçlu bulunan ikisi uzman çavuş 3 kişinin aileleri beldeden uzaklaştırıldı.

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Uzungeçit beldesinde geçtiğimiz günlerde, dolmuş şoförü A.Y. ile koruculuktan uzman çavuşluğa geçen H.Y. ve E.Y.’nin 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları ortaya çıkmıştı. 

Söz konusu durumun açığa çıkmasıyla birlikte Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında istismarda bulunan uzman çavuş E.Y.’nin tutuklandığı, dolmuş şoförü A.Y. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. 

A.Y.’nin yakalanıp yakalanmadığı hakkında ise bir bilgi elde edinilemezken, istismarda bulunan koruculuktan uzman çavuşluğa yükseltilen diğer uzman çavuş H.Y.’nin akıbeti hakkında her hangi bir bilgiye ulaşılamıyor.

İSTİSMARDA BULUNANLARIN AİLELERİ UZAKLAŞTIRILDI

Kamuoyunda tepkilere neden olan olayla ilgili ilçedeki yurttaşların birkaç gün önce bir araya gelerek ilçedeki bazı kurum yetkilileriyle de görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Yapılan görüşmelerin ardından kent sakinleri, 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan ikisi uzman çavuş 3 kişinin ailelerinin beldeden çıkarılması kararı aldı. Bölge halkının kararının ardından 3 kişinin aileleri beldeden uzaklaştırıldı. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar