Çocuk istismarcısı bir korucu daha tutuklandı

Çocuk istismarcısı bir korucu daha tutuklandı
Şırnak'ta bir çocuğa sistematik cinsel istismar suçlaması ile gözaltı kararı çıkarılan sınır hattında görevli koruculardan M.K. tutuklandı. Tutuklananların sayısı 6’ya yükseldi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bir çocuğa yönelik sistematik cinsel istismarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan C.A., H.A., E.A., C.K. ve F.T. adlı korucular, 28 Ekim’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

'Gizlilik' kararı alınan soruşturma kapsamında yakın zaman içerisinde sınır hattında görevlendirilen korucular M.K. ve A.K. hakkında ise gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Söz konusu korucular, görev yaptıkları sınır hattında gözaltına alınarak Beytüşşebap Adliyesi’ne getirildi. Koruculardan A.K., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, M.K. ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. M.K. aynı suçlamayla tutuklandı. Korucu M.K.’nin tutuklanması ile birlikte soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 6’ya yükseldi. Devam eden soruşturma doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar