Çorlu faciasında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı delillere uygun olarak verilmiş!

Çorlu faciasında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı delillere uygun olarak verilmiş!
Çorlu 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasıyla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karara yapılan itirazı reddetti.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK- Çorlu 2. Sulh Ceza Hâkimliği, siyasetçiler, bürokratlar, TCDD'nin üst yönetimi hakkında "kovuşturmaya yer yok" verilen kararın delillere uygun olarak verildiğini belirterek yapılan itirazı reddetti.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde geçen yıl 8 Temmuz’da 25 kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce insanın yaralandığı tren faciası için Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, siyasetçiler, bürokratlar, TCDD'nin üst yönetimi yer alan kişiler hakkında da kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

KARAR DELİLLERE UYGUN VERİLMİŞ!

bir müştekinin itirazı de

Çorlu 2. Sulh Ceza Hakimliği, bir müşteki tarafından savcılığın kararına yapılan itirazı reddetti. Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın delillere uygun verildiğini belirten Ceza Hakimliği, kararında şu ifadelere yer verdi:

"İtiraza konu Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararının toplanan delillere uygun olarak verildiği ve soruşturmanın genişletilmesini gerektirecek eksiklik de bulunmadığı anlaşılmakla, itiraza konu Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karara karşı yapılan itirazın reddine."

Hakimlik, soruşturma dosyası ve evrakının Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına iadesine, kararın Çorlu CBS'nca itiraz edene tebliğine ve dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda kesin olmak üzere karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Çorlu'da geçen yıl Temmuz'da meydana gelen, 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin yaralandığı tren kazasında, mağdur ve müşteki olan toplam 370 kişi adına Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' gerekçesiyle, siyasetçiler, bürokratlar ve TCDD'nin üst yönetiminde yer alan kişiler başlattığı soruşturma tamamlanmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Galip Yılmaz Özkurşun'un yaptığı soruşturmada tren şefi Hüseyin Kahraman, makinistler Halil Altınkaya ve Suat Şahin hakkında takipsizlik, siyasetçiler, bürokratlar, TCDD'nin üst yönetimi yer alan kişiler hakkında da kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

Öne Çıkanlar