Cumartesi Anneleri mücadelelerinin 24. yılında Galatasaray Meydanı’nda

Cumartesi Anneleri mücadelelerinin 24. yılında Galatasaray Meydanı’nda
Cumartesi Anneleri, gözaltında kayıplar ve faili meçhuller için başlattıkları mücadelenin 24. yıl dönümünde, kendilerine yasaklanan Galatasaray Meydanı’na çıktı.

ARTI GERÇEK-Gözaltında kayıplar ve faili meçhul cinayetlerle geçen 90’lı yıllarda yakınları için mücadeleye başlayan Cumartesi Anneleri ve Cumartesi İnsanları’nın direnişi 24. yılına ulaştı.

Taksim’de bulunan ve polis bariyerleriyle ablukaya alınan Galatasaray Meydanı’na çıkan Cumartesi İnsanları, buraya karanfil bıraktı.

Yakınlarının fotoğraflarını taşıyan Cumartesi İnsanları, meydana çiçek bırakmalarını engellemeye çalışan polise "Ellerimizde fotoğraflarımızla, ellerimizde karanfillerimizle, ellerimizde umutlarımızla geleceğiz ve bu alana kayıpları temsil eden bir anıt dikeceğiz. Biz kazanacağız, siz kaybedeceksiniz. Bu meydan Berfo Anneyi yolculadığımız meydan. Berfo Anneye bu meydanda söz verdik. Kayıplarımıza bu meydanda söz verdik. Kayıplarımızdan ve Galatasaray’dan asla vazgeçmeyeceğiz" diye seslenerek yasağı alkışlarla protesto etti.

MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK VERDİ
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un da destek verdiği eylemde, Cumartesi Anneleri ve İnsanları adına şu açıklama yapıldı:

"Galatasaray’a çıkışımızın 24. yılında bugün yine kayıplarımızın fotoğrafları ve karanfillerimizle Galatasaray’daydık.

Kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha gösterdik.

Galatasaray’ı bize yasaklayanlar bilsinler ki, yasakları mücadelemizi engelleyemeyecek.

Gözaltında kaybedilen son insanımız bulununcaya kadar, faillerin hepsi yargılanıp cezalandırılıncaya kadar asla vazgeçmeyeceğiz!"

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, GALATASARAY MEYDANI'NI ANNELERE YASAKLAMIŞTI

Cumartesi Anneleri’nin 24 yıldır Galatasaray Meydanı’nda sürdürdüğü eylem, 25 Ağustos 2018’deki 700. oturumundan itibaren yasaklanmış, meydan polis bariyerleriyle kapatılarak ablukaya alınmıştı.  Zırhlı polis araçlarının beklediği meydanı yasakladıklarını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İzin vermedik, doğrudur. Çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Bu ikiyüzlü kandırmacanın son bulmasını istedik. Ne yapsaydık yani, anneliğin terör örgütü tarafından istismar edilmesine, anneliğin teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık? Ne yapalım yani terörle mücadeleyi rafa mı kaldıralım? Devleti, ülkeyi bunlara teslim mi edelim?" ifadelerini kullanmıştı.

 

Öne Çıkanlar