Cumhur İttifakı’na tepki gösterdi, Millet İttifakı’ndan aday oluyor

Cumhur İttifakı’na tepki gösterdi, Millet İttifakı’ndan aday oluyor
Partisinin MHP’li ismi aday göstermesine tepki gösteren AKP’li Özdağ, İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifine olumlu yanıt verdi.

Cumhur İttifakı’nın Manisa'da büyük bir kırılma yaşadığı belirtiliyor.

AKP'de Genel Başkan yardımcılığı yapan, TBMM'deki ‘FETÖ’ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, İYİ Parti'den Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor.

3 PARTİDEN TEKLİF GİTTİ

MHP Manisa'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü tekrar aday göstermiş, AKP ise aday çıkarmamıştı. Cumhur İttifakı'nın, Manisa'da MHP adayını destekleme kararı sonrası CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, AKP'li eski vekil Selçuk Özdağ'a adaylık teklifi götürdü. Özdağ'ın, İYİ Parti'nin önerisine olumlu yaklaştığı öğrenildi. Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre Özdağ’ın , bu hafta içinde AKP'den aday adaylığı başvurusunu geri çekip partisinden istifa edeceği ve İYİ Parti'ye geçeceği öğrenildi. CHP ve İYİ Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde "Millet İttifakı" adayı olacak Özdağ'ı destekleyeceği öne sürüldü.

SİYASETE MUHSİN YAZICIOĞLU İLE BAŞLADI

Selçuk Özdağ, 17 yıl boyunca BBP'de siyaset yapmış ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinden sonra AKP'ye geçmişti.

İLGİLİ HABER: AKP’DE ÜST DÜZEY İTTİFAK ELEŞTİRİSİ

ÖZDAĞ AKP’NİN KARARINI ELEŞTİRMİŞTİ

AKP eski milletvekili Selçuk Özdağ, sosyal medya hesabından Cumhur İttifakı'nın Manisa kararını şu sözlerle eleştirmişti: "Açık ara birinci olduğumuz bir yerde büyükşehir belediye başkanlığının bir başka partiye verilmesini izah edemiyorum. Yanlışa yanlış diyemeyenler o yanlışın vebaline ortak olur. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kış- yaz demeden koşan, terleyen AK Parti tabanının anasının ak sütü gibi hakkıdır." (POLİTİKA SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar