Cumhurbaşkanı Erdoğan Budapeşte’de protesto edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Budapeşte’de protesto edildi
Aralarında Macarların da olduğu binlerce kişi Türkiye’nin Kuzey Suriye harekatını kınadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile "Macaristan-Türkiye İş Forumu" toplantısında bir araya geldi. Erdoğan ve Orban’ın görüşmesi öncesi binlerce kişi Oktogon Meydanı’nda bir araya gelerek Türkiye’nin Kuzey Suriye harekatını protesto etti. Kortej halinde yürüyen göstericiler, harekat sırasında katledilen sivillerin fotoğraflarını taşıdı. 

Protesto gösterisinde TSK ile birlikte harekata katılan "Suriye Milli Ordusu" mensupları tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’in fotoğrafları da taşındı. 

Xelef’in fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde, "Barış için mücadele ediyordu, ona işkence ederek öldürdünüz" yazısı bulunan pankart taşındı. Kimi Macarlar da Erdoğan aleyhine slogan attı.

Türkiye’nin 9 Ekim’de Kuzey Suriye’ye başlattığı harekatı destekleyen ilk ülke Macaristan olmuştu. Ancak, Budapeşte Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gergely Karácsony, Macar hükümetinin operasyonu desteklemesini yanlış bulduğunu açıklamış ve geçtiğimiz hafta, Budapeşte’de Kuzey Suriye’ye destek vermek amacıyla yapılan yürüyüş sırasında belediye binasına Kürt bayrağı asmıştı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar