Erdoğan deprem bölgesinde: Dedikodulara kulak asmayın

Erdoğan deprem bölgesinde: Dedikodulara kulak asmayın
'İnsanın ölümünün bir küçük kıyamet olduğunu bilenlerdeniz.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

Erdoğan'ın bölgede incelemelerde bulunması bekleniyor. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Erdoğan ile birlikte Elazığ'a gittiği belirtilirken, karşılama için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu havalimanına gitti.

6.8 büyüklüğündeki depremde şimdiye kadar 22 kişi hayatını kaybetti ve binden fazla kişi yaralandı.

ERDOĞAN CENAZEYE KATILDI

Erdoğan, Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan bina enkazın altında kalarak yaşamını yitiren 9 yaşındaki Muhabbet Salih Civelek ve annesi Ayşe Civelek'in cenaze törenine katıldı.

Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Az önce Ayşegül hanım kardeşimiz ve Muhammed Salih'in namazlarını birlikte eda etmiş bulunuyoruz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Tabi bu tür afetler bizler için büyük bir imtihan. Ve bu konuda Müslüman olmanın bu noktada teslimiyetin hep en güzel örneklerini vermişiz. Biz Bingöl depremini yaşadık, biz Van depremini yaşadık, biz Simav'ı yaşadık, biz Düzce'yi Sakarya'yı Bolu depremini yaşadık. Ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı. Ve şimdi yine bir imtihandayız. 

Şunu özellikle ifade etmek isterim. Biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini hep verdik, veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Az önce Diyanet İşleri Başkanımız bunun kıyametin adeta tefsiri olarak, yani insanın ölümünün bir küçük kıyamet olduğunu bilenlerdeniz. Bunu böyle yaşadık. Ama bu kardeşlerimiz inanıyorum ki Rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Sabi zaten o günahsız, anne hakeza öyle. 

Biz devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Bunun yanında da bu enkazları da kaldırarak bir diğer taraftan da gerek köylerde, gerek mahallelerdeki bu yıkımların yerine süratle TOKİ olarak hemen adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak ve kimseyi de açta açıkta bırakmayacağız.

Ben sizden şunu rica ediyorum. Hiç dedikodulara kulak asmayın. Kimsenin olumsuz propagandalarına kulak asmayın."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar