Cumhurbaşkanlığı raporunda 'Kumpas Davaları'ndan KCK çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı raporunda 'Kumpas Davaları'ndan KCK çıkarıldı
Cumhurbaşkanlığının yayınladığı '10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve Fettullahçı terör örgütü' raporunda 'KCK davaları' kumpas olarak tanımlanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı, 15 Temmuz askeri kalkışmanın yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı 42 sayfalık "10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve Fettullahçı terör örgütü" raporunda "kumpas davaları" arasında yer verdiği "KCK" kısmını Mezopotamya Ajansı'nın servis ettiği haberin ardından çıkardı. 

Cumhurbaşkanlığı, 15 Temmuz askeri kalkışmanın yıl dönümü dolayısıyla 2016’da kaleme alınmış 42 sayfalık "10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve Fettullahçı terör örgütü" ismiyle bir rapor yayımladı. Cumhurbaşkanlığı internet sitesinin birinci sayfasında yer alan raporda, "FETÖ"nün Türkiye’de seçilmiş ve meşru iktidarı illegal yollarla devirme stratejisinin 2012 yılında açığa çıktığını ileri sürerek, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski MİT'çiler Emre Taner ile Afet Güneş'in şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasının ilk belirtisi olduğuna yer verildi. 

MİT'çilerin ifadeye çağrılması "FETÖ mensubu yapıların" seçilmiş iradeye karşı açıktan yaptıkları ilk "yasa dışı hamle" olarak tanımlanan raporda, "Bu hadise FETÖ’nün devlet içine, çoğu zaman illegal yollarla sızmış mensuplarının bir vesayet rejimi kurarak, seçilmiş hükûmeti hedef almasının en görünür eylemi olacaktı. Bu operasyon ile FETÖ hem Kürt meselesinde çözümü sabote etmeyi, hem de hâkim olamadığı MİT’i ele geçirmeyi hedefliyordu" ifadelerine yer verildi.

KUMPAS DAVALARI KISMI DEĞİŞTİRİLDİ 

Dün Mezaopotamya Ajansı'nın "Cumhurbaşkanlığı raporunda 'KCK davaları' 'kumpas’ olarak tanımlandı" başlığıyla servis ettiği haberden sonra, söz konusu raporda değişikliğe gidildiği ortaya çıktı. Raporun 29’uncu sayfasında İngilizce ve Türkçe "Kumpas Davaları" ara başlığı altında yer verilen, "Ergenekon, Balyoz, KCK, Selam- Tevhid, Tahşiye, Askeri Casusluk davalarında sahte delil ve kurgu mahkemeler ile rakiplerini tasfiye ettiği ortaya çıktı" kısmı, haberimizin ardından "Ergenekon, Balyoz, Selam- Tevhid, Tahşiye, Askeri Casusluk davalarında sahte delil ve kurgu mahkemeler ile rakiplerini tasfiye ettiği ortaya çıktı" şeklinde değiştirildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar