Cumhuriyet'teki kavga bir yazarı 'kusturdu'

Cumhuriyet'teki kavga bir yazarı 'kusturdu'
Bartu Soral'a tepki gösteren Zeynep Oral, yazılarına ara verdiğini açıkladı.

Cumhuriyet'teki yönetim değişikliğinin ardından gazetede yazarlık yapmaya başlayan Bartu Soral'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş üzerinden gazetenin yayın çizgisini ve yazarlarını eleştiren yazılarına yanıt geldi. Gazetenin eski yazarlarından Zeynep Oral, "kusmamı ve öğürmemi durduramıyorum" diyerek yazılarına ara verdiğini duyurdu.

İLGİLİ HABER: CUMHURİYET'TE DEMİRTAŞ VE KAVALA TARTIŞMASI

İLGİL HABER: CUMHURİYET'TE HEDEF ALİ SİRMEN Mİ?

Zeynep Oral, bugün yayınlanan "Diren sağduyu" başlıklı yazısında şöyle dedi:

"Dün bu gazetede kendini "Birleşmiş Milletler’de yöneticiydim" diye tanıtan birinin (oysa uluslararası statüde olmayıp, sadece ulusal program yöneticisiydi) yazısını okuduğumdan beri, hastalandım.

17 Ekim 2017’de gözaltına alınıp 1 Kasım 2017’de gece yarısı bir polis sorgusuyla tutuklanan... O günden beri hapiste bir hücrede bulunan... O gün bugün iddianame bekleyen... O gün bugün savcı tarafından sorgulanmayan... Aralık 2017’de tutukluluk durumuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuruya "başvuru alındı" yazısı dışında hiçbir cevap alamayan... Duruşma yapılmaksızın, "dosya üzerinden" tutukluluk halinin devamına karar verilen... Neden sonra geçen yaz sonu kendisine ve avukatlarına haber verilmeden, İstanbul Barosu’ndan avukat atayarak yapılan duruşmalı incelemeyle tutukluluk halinin devamına denilen... Gezi Olaylarıyla iliştirilen Osman Kavala ile ilgiliydi okuduğum yazı. Sanki, bu kadar yetmez, gebertin diyordu yazı. Gezi yetmez, FETÖ ile, PKK ile de suçlayın diyordu. "Osman Kavala akil adamdı" diyerek gerçek dışı olaylar sıralıyordu...

Yandaş gazeteler, yandaş elektronik yayınlar her gün birilerini hedef gösteriyor. Bunu bilmeyen yok. Dosyalardaki gizlilik kararlarına rağmen, suçlamalar ve karalamaların sonu yok. Ona da alıştı artık okur. Ama Cumhuriyet gazetesinde! Çok hastayım. Kusmamı ve öğürmemi durduramıyorum... İyileşinceye dek, siz okurlardan izin istiyorum."

BİR TEPKİ DE ORHAN BURSALI'DAN

Cumhuriyet yazarlarından Orhan Bursalı da isim vermeden Bartu Soral'ı eleştiren bir yazı kaleme aldı.Kavala'nın siyasi tercihlerine karşı çıkmak ile hukuk ve adaleti savunmanın farklı şeyler olduğuna dikkat çekti.

Bursalı, "Osman Kavala vakası, önce adaleti savunacağız" başlıklı yazısında bazı Cumhuryet yöneticileri ve yazarlarının da 'terör suçlaması' ile benzer bir süreç yaşadıklarını anımsattı ve şöyle dedi:

"Osman Kavala’nın siyasi tercihlerine karşı çıkabilirsiniz, ama hukuk, adalet, adil yargılama vb söz konusu olduğunda ne yapacaksınız?
Bugün bu iktidarın yönetiminde ülkemizin en büyük sorunu adaletsizliktir, yasaları ve anayasayı istediği zaman askıya almasıdır. Hukuk devletinden büyük ölçüde uzaklaşmamız, otokratik bir rejim kurulmasıdır.

"...Sizi bilmiyorum ama ben öncelikle herkese adalet diyorum.. Hele haksızlığa uğramış insanlar içerideyken saldırmak utanç vericidir. Adalet yoksa, bu ülkede ne demokrasi ne insan hakları olur. Gün gelir sıra sana gelir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar