'Bana yine cezaevi yolu göründü, kendinize iyi bakın'

'Bana yine cezaevi yolu göründü, kendinize iyi bakın'
Haklarındaki mahkumiyet kararı onanan Cumhuriyet yazarları tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi.

İstinaf Mahkemesi, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkında verdiği mahkumiyet kararını onadı. Karara göre Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara, Güray Öz ve Önder Çelik yeniden cezaevine girecek. 

İLGİLİ HABER: İSTİNAF MAHKEMESİ CUMHURİYET DAVASINDA CEZALARI ONADI

Karara, başta muhalefet liderleri olmak üzere farklı kesimlerden tepkiler gelirken, cezası onanan yazarlar da sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. 

İLGİLİ HABER: AYDIN ENGİN: KİMSE KARARA ŞAŞIRMASIN

Temyiz dosyası halen Yargıtay'da olan HDP İstanbul Milletvekilli olan Ahmet Şık, mahkumiyet kararına Voltaire'nin şu sözüyle tepki gösterdi: "Sadece iki günümüz var yaşamak için. Bu günleri de aşağılık insanların önünde diz çökerek geçirmeye değmez." 

Karara göre gazeteci Musa Kart, 1 yıl 16 gün cezaevinde yatacak. Kart'ın sosyal medyadan paylaştığı açıklama şöyle: Yaşanılan krizlere çare üretmesi beklenen iktidardan açıklama geldi: Karikatüristi tekrar atın içeri! Evet bana yine cezaevi yolu göründü. Kendinize iyi bakın..." 

1 yıl 16 gün ceza verilen gazeteci Güray Öz ise "İstinaf mahkemesi Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileri ile ilgili mahkumiyet kararını onayladı. Biliyorsunuz aralarında ben de varım. Neyse ki romanımın son düzeltmelerini yapmıştım. Bir süre görüşemeyeceğiz. Hoşcakalın..." açıklamasında bulundu.

3 yıl 1 ay 15 gün ceza alan Emre İper ise şu paylaşımda bulundu:

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına verilen hapis cezaları, sosyal medya kullanıcıları tarafından da eleştirildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar