Sarıkaya: 'Çaldılar' söylemini yerleşik hale getirmeye çalışıyorlar

Sarıkaya: 'Çaldılar' söylemini yerleşik hale getirmeye çalışıyorlar
‘Anlaşılan o ki önce tabanı pekiştirip, ardından ötekine yönelik propagandayı başlatmak hedefleniyor.’

İstanbullular, 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden çok geçmeden AKP'nin başvurusu üzerine Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimleri iptal etmesiyle yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken, iktidar ve muhalefet cephesi de seçmenlere seslenme kanallarına ilişkin çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Bu kapsamda, iktidarın CHP’nin seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Her şey çok güzel olacak’ söylemine karşılık, AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın "Çünkü çaldılar…" söylemini yerleşik hale getirmek için çalışma yaptığı öğrenildi.

İktidarın söz konusu çalışmasını bugünkü köşesine taşıyan hükümete yakın Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, sandığa ilişkin en yoğun çalışmanın bayramdan sonra son üç haftaya bırakıldığını ifade etti.

"Çünkü biliniyor ki Türk halkının hafızasında 2- 3 hafta içinde oluşan algılar yer tutuyor; onun öncesindekileri unutuyor" diyen Sarıkaya’nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Dikkat edilirse partiler de bu dönemi rölantide birbirini taklit eden söylem ve programlarla geçiriyor. Bununla birlikte her iki taraf da sosyolojik tabanını konsolide edecek söylem ve sloganlar üretiyor.

Dolaşımda önemli yer tutan "Her şey çok güzel olacak" sloganı dinamik tutulmaya çalışılırken, buna karşı, "Çünkü çaldılar…" söylemi yerleşik hale getirilmeye çalışılıyor.

Anlaşılan o ki önce tabanı pekiştirip, ardından ötekine yönelik propagandayı başlatmak hedefleniyor.

Propagandanın odağı da belli…

Belediyecilik hizmetlerini kim daha başarılı yapar sorusundan çok, sandığı politik hale getirmek...

Bunun hangi tarafa etkili getiri sağlayacağını ise tam sahaya çıkıldığında göreceğiz.

Bundan dolayı herkes elindeki cephaneyi bugünden tüketmek yerine son 3 haftaya yüklenmeyi tercih ediyor.

Çünkü biliniyor ki Türk halkının hafızasında 2- 3 hafta içinde oluşan algılar yer tutuyor; onun öncesindekileri unutuyor.

Bu da bayram sonrası çok yoğun bir propaganda sürecine İstanbul’un muhatap kalacağını gösteriyor.

Beklenen o ki İstanbul’un her caddesinin, sokağının siyasetçi ve politik söylemle dolacağı bir dönem yaşanacak."

CHP’Lİ İMAMOĞLU’NUN "HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" SÖYLEMİNİN ÖYKÜSÜ

31 Mart öncesi Ekrem İmamoğlu'nun seçim otobüsüne yanaşan Berkay adlı bir genç 'Ekrem abi, her şey çok güzel olacak’ diye seslenerek CHP'nin adayına desteğini dile getirmişti. 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun büyükşehir belediyesi seçimini iptal etmesinin ardından açıklama yapmış, gencin sözleriyle seslenerek "Her şey çok güzel olacak, umudunuzu yitirmeyin" diye konuşmuştu. Bu sözler, sosyal medyada büyük yankı uyandırmış, gerek yurttaşlar gerek de aralarında aydın, yazar, sanatçı ve akademisyenlerin de olduğu kesimlerce etiket şeklinde paylaşılarak İmamoğlu’na destek mesajları yağmıştı. Sözün geniş kesimler tarafından sahiplenilmesinin ardından, takip eden günlerde İmamoğlu ve CHP’nin seçim sloganı haline gelmişti.

AKP’Lİ YILDIRIM’IN "ÇÜNKÜ ÇALDILAR" SÖYLEMİ

CHP’li İmamoğlu’nun kendisine destek veren gencin sözlerini kendisine seçim şiarı yapmasının ardından, AKP'nin adayı Binali Yıldırım ile bir genç arasında da bir diyalog medyada gündeme geldi. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, kendisine "İstanbul'daki seçimler neden iptal oldu?" diye soran gence, "Çok basit. Çünkü çaldılar" şeklinde cevap vermişti. Bu sözlerin şimdi, AKP’nin seçim propagandası haline getirilmeye çalışıldığı belirtildi.

AKP’li rakibi Yıldırım’ın bu açıklamayı yapmasına CHP’li Ekrem İmamoğlu jet hızıyla yanıt vermiş, "Yazıklar olsun, hepinizi Allah’a havale ediyorum" diyerek tepki göstermişti.


(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar