Dağa kaçırıldığı iddia ediliyordu gözaltına alındı

Dağa kaçırıldığı iddia ediliyordu gözaltına alındı
Ailesinin 'Dağa kaçırıldı' iddiasıyla HDP il binasında oturma eylemi başlattığı Mehmet Akar, ifade için gittiği Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan Hacer Akar, 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar’ın HDP Diyarbakır il binasına girdikten sonra bir daha çıkmadığını ve dağa kaçırıldığını iddia ederek, 3 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemini sürdürüyor. Akar’ın eylemi üzerine HDP il binasının önüne çadır kuran Anadolu Ajansı (AA), "Dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu için HDP önünde oturma eylemine başladı" şeklinde servis ettiği haberleri günlerdir sürdürüyor. 

AA’nın "dağa çıkardığı" Mehmet Akar, hakkındaki haberler ve ailesinin başlattığı oturma eylemiyle ilgili Mezopotamya Ajansı'na açıklamalarda bulunmuştu. Ancak AA, Akar’ın "dağa çıkarıldığı" yönündeki haberleri sürdürmeye devam etti. 

İFADEYE GİTTİ GÖZALTINA ALINDI 

Ailesinin zorla evlendirme baskılarına karşı evden çıkan Akar, konuyla ilgili ifade vermek üzere gittiği Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde gözaltına alındı. 

Akar’ın gözaltına alınmasıyla birlikte ailesi de eylemi sonlandırarak, emniyete geçti. 

Konuyla ilgili konuşan Akar’ın amcası Abdullah Akar, yeğeni Akar’ın emniyette olduğunu doğruladı. Akar’ın emniyet ifadesinde ajansımıza yaptığı açıklamaları tekrarladığını ifade eden amca Akar, "Kendisini gördük, sağlığı gayet yerinde, herhangi bir endişemiz yok. Dağa gitmedi, şehirdeydi. Eski söylemlerini devam ettiriyor. Annesi ve babası da gördü onu, annesi şu an yanında. Bizde şu an evimize gidiyoruz" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar