Daha önce 'FETÖ'cüdür' diyen gizli tanık: Somut bilgim yok, kanaatimi söyledim

Daha önce 'FETÖ'cüdür' diyen gizli tanık: Somut bilgim yok, kanaatimi söyledim
15 Temmuz darbe girişiminin ardından KHK ile ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan'ın, 'FETÖ' üyeliği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada gizli tanık SEGBİS ile ifade verdi.

PKK ile güvenlil güçleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden kardeşi Ali Alkan'ın cenaze töreninde yaptığı eleştirilerden sonra kamuoyunda tanınmaya başlayan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da KHK ile de TSK'den ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan'ın, "FETÖ" üyeliği iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Mehmet Alkan ile avukatları katıldı. Duruşmada gizli tanık "Abdullah" da dinlendi. Antalya’dan ses ve görüntüsü değiştirilerek SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan gizli tanık, darbe girişiminden önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na "FETÖ" ile ilgili ifade verdiğini ve bütün bildiklerini anlattığını söyledi. Tanık, Alkan’la ilgili ifadesinde "FETÖ" üyesi olup olmadığı konusunda bir bilgisi bulunmadığını; ancak o tarihte cemaat üyesi olduğu yönünde kanaati bulunduğunu söylediğini belirtti. Tanığın, örgütü cemaat olarak adlandırmasına tepki gösteren Mahkeme Başkanı Murat Viran, "Bu yapı 1973'ten beri terör örgütüdür. Bilinip bilinmemesi hiç önemli değil" dedi.

'EVİNDE ZAMAN GAZETESİ VARDI'

Gizli tanık, mahkemenin sorduğu soruların neredeyse tamamına, "Bütün bunları savcılık ifademde söyledim. Anlatırsam kimliğim ortaya çıkar" karşılığını verdi. Sanığın, "FETÖ" üyesi olup olmadığıyla ilgili somut görgü ve bilgisi ısrarla sorulan gizli tanık, "2015 yılında bir dava nedeniyle hukuki destek almak için sanığın evine gittiğimde evinde Zaman gazetesi vardı" dedi. Mahkeme Başkanının bunun bir ispat olmadığını daha somut bir bilgi vermesini istemesi üzerine gizli tanık, "Sanık 15 Temmuz darbe girişiminin ardından basında bazı açıkmalar yaptı. Bu açıklamalar FETÖ üyelerinin açıklamalarıyla benzer nitelikteydi. Bunun dışında sanığın örgüt üyesi olduğu yönünde somut bir bilgim yok. Sadece bu konudaki kanaatimi söyledim" ifadelerini kullandı.

SAVCI SÜRE İSTEDİ

Tanığın ifadelerinin ardından mahkeme, esas hakkındaki görüşünü açıklaması için savcıya söz verdi. Savcı, duruşma savcısının ameliyat olması nedeniyle mazeretli olduğunu, kendisinin de geçici olarak mahkemeye atandığını belirtti. Savcı, bu nedenle dosya konusunda detaylı inceleme yapmadan görüş belirtmek istemediğini belirterek süre istedi. Mahkeme de savcıya süre vererek, duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar