İmamoğlu: Yıldırım istifa etmeden aday olursa işi zorlaşır

İmamoğlu: Yıldırım istifa etmeden aday olursa işi zorlaşır
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın 'Binali Yıldırım'ın aday olması durumunda istifa etmesine gerek yok' sözlerini değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretler devam ediyor. İmamoğlu bugün Bedrettin Dalan ve Nurettin Sözen'i ziyaret etti. 

İmamoğlu, Sözen ile görüşmesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Binali Yıldırım'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması durumunda istifa etmesine gerek yok' sözleri üzerine, "Binali Yıldırım aday olacaksa işi zorlaşır diye düşünüyorum. Çünkü halk daha böyle büyükşehir belediye başkan adayı kimliğine bürünmüş birilerini ister" dedi.

İLGİLİ HABER: İMAMOĞLU: ERDOĞAN VE TOPBAŞ'TAN GÖRÜŞME TALEP EDECEĞİM

Ekrem İmamoğlu seçim çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde önce İBB'nin 1984 -1989 yılları arasında başkanlığını yapan Bedrettin Dalan ile görüştü. Sabah 10.30 sularında Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleşen ziyarette Dalan, İmamoğlu'nun adaylığını kutladı. Daha sonra CHP'li aday ile bir süre sohbet eden Dalan, "Başarılı olmak isteyen kişiler, tecrübeli kişilerin tecrübelerinden istifade etmelidir. Böylece o kişilerin hata yapma ihtimalleri en aza iner. Bu güzel bir başlangıç. Buraya gelmenizle hata yapma ihtimalinizi azaltmak istiyorsunuz. Bu da güzel bir adım. Ümit ediyorum ki; diğer adaylar da aynı jesti yaparak buraya gelirler. Artık İstanbul yap-boz tahtası olmaktan kurtulsun. Biri yapsın biri bozsun olmasın. Herkes taşın üstüne taş koysun. Arzu edilen de budur. O yüzden diğer geçmişte belediye başkanlığı yapan isimlerden istifade etmek, yeni belediye başkanı için vazgeçilmez olmalıdır. İstanbulluları mutlu etmek ve parayı çarçur etmemek için bu yapılmalıdır" dedi.

"KENT DANIŞMA KURULU KURULMALI"

İleride kent danışma kurulunun kurulması gerektiğini belirten Dalan, "Oraya eski belediye başkanları belirli periyotlarla çağırırlar ve onların fikirleriyle kendi doğrultularında giderler. Orta Asya'da çok güzel bir gelenek var. Onların aksakallılar heyeti var. Yöneticiler her daim o aksakallılara danışıyorlar ve saygı gösteriyorlar. İstanbul çok önemli bir yer. Bu şehirde hata yapma imkanı kimsede olmamalı. Hata yapıldığında en az 15 milyon insan bu hatanın bedelini ödüyor. İnşallah seçilen kişi en az hata ile en yüksek hizmet ile önümüzdeki dönemi geçirir" şeklinde konuştu.

"TRAFİK VE GÖKDELENLERDEN ŞİKAYETÇİYİM"

İstanbul'da trafik sorununa de değinen Bedrettin Dalan, "Ben en çok canımı sıkan trafik ve gökdelenlerdir. Gereksiz her yere konulmuş gökdelenler. Dünyanın her yerinde gökdelen olur ama belli bölgelerde olur. Ben de 3-4 tane gökdelen yaptım ama şehrin her yerine dağıtmadım. Şuanda çok büyük bir görüntü kirliliği var" ifadelerini kullandı.

"DÖNEM SIRASINA GÖRE ESKİ BAŞKANLARI ZİYARET EDECEĞİZ"

Ziyaret sırasında bir gazetecinin "Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş ile görüşecek misiniz?" sorusuna İmamoğlu, "Cuma günü ziyaretlerimize devam edeceğiz. Aslında biraz da dönem sırasına göre planladık bu ziyaretleri. O yüzden şuan en kıdemli Bedrettin Dalan beyefendi ile birlikteyiz. Allah kendisine sağlık sıhhat versin. Çok da iyi gördüm kendisini. Dolayısı ile kim varsa biz onu ziyaret ederiz. Randevu talebimiz bir dönem İBB başkanlığı yapan Cumhurbaşkanımızdan da olacak. Biz bir cümlesi olan ile de görüşeceğiz" yanıtını verdi.

İkilinin görüşmesi daha sonra yaklaşık yarım saat daha basına kapalı olarak devam etti. 

İMAMOĞLU: BİNALİ YILDIRIM İSTİFA ETMEDEN ADAY OLURSA İŞİ ZORLAŞIR

İmamoğlu, 12.30'da ise 1989-1994 yılları arasında İBB Başkanlığı yapan Nurettin Sözen'i ziyaret etti.

Ziyaret öncesi bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada muhtemel rakibiniz olacak Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesine gerek olmadığını söylemişti. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İmamoğlu, "Bu Ankara'nın konusu. Yasal bir mevzu, çok fikir yürütebileceğim bir mevzu değil. Yalnız Binali Yıldırım aday olacaksa işi zorlaşır diye düşünüyorum. Çünkü halk daha böyle büyükşehir belediye başkan adayı kimliğine bürünmüş birilerini ister. Daha rahat sokakta yürüyebilsin ister. Bunlar bir öneri tabi. Ancak diğer tarafını Ankara bilir, ben bir şey diyemeyeceğim. Benim açımdan bir dezavantaj durumu olmaz. Tam tersine kendileri açısından bir dezavantaj olur. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'nın sokaklarda dolaşması zorlaşır. Etrafındaki koruma kalkanı vesaire zor olabilir. Tavsiyem, daha bir İstanbul vatandaşı olarak sokakta gezmesi ve caddelerde dolaşması. Onlar için daha lehine olur" dedi.

Ardından Nurettin Sözen ile Nişantaşı'ndaki çalışma ofisine buluşan Ekrem İmamoğlu, burada Sözen'in başkanlığı dönemindeki yapılan açılışların ve çalışmaların fotoğraflandığı sergiyi gezdi. İkili daha sonra bir süre baş başa sohbet etti. (DHA)

Öne Çıkanlar