Dalan’ın cipini çalarken öldürülen gencin babası isyan etti: Her suç işleyenin öldürülmesi mi lazım?

Dalan’ın cipini çalarken öldürülen gencin babası isyan etti: Her suç işleyenin öldürülmesi mi lazım?
İstanbul'un eski belediye başkanlarından Bedrettin Dalan’ın oğlunun cipini çalmaya çalışan genci başından vurarak öldüren korumalar hakim karşısına çıktı.

İstanbul'da 17 Ocak'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın aracını çalmaya çalışan Cemil Özer'i, Barış Dalan'ın korumaları Cemal Güler ile Ergin Kerse'nin başından vurarak öldürmesine ilişkin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Cemal Güler 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis, tutuksuz sanık Ergin Kerse de, 'kasten öldürmeye yardım etmek' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

BAŞINDAN VURUP KAZA OLDUĞUNU SAVUNDU

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un duruşmadan aktardığı haberde, olayın kazayla olduğunu ve silahın birden patladığını söyleyen tutuklu sanık Cemal Güler, "Patronumun kızını okula götürmek üzere aracın ısınması için aracı çalıştırdım. Anahtar aracın üzerindeydi. Ergin ile çay içmek üzere güvenlik kulübesine girdik. Bu sırada başka bir araç, aracın yanında durdu ve içerisinden bir şahıs bizim araca bindi. Aracın peşinden gittik. Ergin arabanın durması için işaret yapıyordu. Tabancamı belimden çıkarıp hırsızı korkutmak ve durması için havaya gösterdim. Ateş etmedim. Aracın durmasını sağlamak için Ergin manevra yaptı ve iki araba birbirine yaklaştı. Kolum dışarıda olduğu için çarpıp arada kalmasın diye hızla içeri çekmek durumunda kaldım. Bu sırada elim tetikte miydi bilmiyorum ancak tabanca patladı. Karşıdan gelen minibüse önden çarptı ve durdu. İndik ve hırsızın vurulduğunu anladık. Polis ve ambulans çağırdık. Olay tamamen kaza ile olmuştur" ifadelerini kullandı.

Olayı anlatan tutuksuz sanık Ergin Kerse de, "Benim de üzerimde silah vardı. Silahımı çekmedim, ateş etmedim. Amacım maktulün öldürülmesine yardım etmek değildi, kasıtlı bir şey yapmadım" diyerek suçlamaları kabul etmedi.

'KORUMALAR ÖLDÜRECEKSE MAHKEMELER VE HUKUK NE İŞE YARAYACAK'

Cemil Özer'İn babası Besim Özer ise, "Benim oğlumun kabahati yok demiyorum ancak hukuk var, mahkemeler var. Her suç işleyenin öldürülmesi mi lazım? O zaman mahkemelere ne gerek var. Oğlumun kullandığı aracın tekerlerine ateş etme imkanı varken oğluma ateş ederek öldürülmesinden dolayı şikayetçiyim. Hem oğluma ateş eden sanık hem de aracı kullanan şoför suçludur" ifadelerini kullanarak, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, delillerin toplanmasını ve tutukluluk süresini dikkate alarak tutuklu sanık Cemal Güler'in tahliyesine karar verdi. Güler hakkında haftanın bir günü en yakın karakola giderek imza atması şartıyla adli kontrol hükümleri uygulayan mahkeme, duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar