Davutoğlu 'siyasi etik' teklifini önermiş ama imzalamamış

Davutoğlu 'siyasi etik' teklifini önermiş ama imzalamamış
Siyasilerin mal varlığının araştırılmasını isteyen Ahmet Davutoğlu’na cevap CHP’li Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, ‘Teklif hazırlandı ancak koltuğu gidince kendisi imzalamadı’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi'yle ilgili ‘dolandırıcılık’ suçlamalarının ardından eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasilerin mal varlığının araştırılmasını istedi. Ancak Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde ‘Siyasi Etik Kanun' teklifini TBMM'ye sevk edeceklerini açıklamış ancak kısa süre sonra görevden ayrılmıştı. Söz konusu teklifte, siyasi parti liderlerinin mal varlıklarının şeffaf hale getirilmesinin istendiği öğrenildi.

‘TEMİZ ELLER OPERASYONU’

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre Davutoğlu görevi bırakınca, aynı teklifi CHP de vererek, imzalaması için Davutoğlu'na gönderdi.  Ancak Davutoğlu’nun kendi önerisinin arkasında durmadığı kaydedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin "14 Mart 2017 günü TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi olarak sunmuştuk. Davutoğlu'nun imzasına da açtık ama imzalamadı" dedi ve şunları ekledi: "Ülkenin en tepesindeki kişi, yönettiği ülkede yolsuzluğu engellemenin yollarını arıyordu ama o yolu bulamadı. Tayinle gelip, tayinle gitti. Türkiye'nin bir ‘Temiz eller operasyonuna' ihtiyacı var."

Öne Çıkanlar