DBP’li yöneticilerden polis tacizine suç duyurusu

DBP’li yöneticilerden polis tacizine suç duyurusu
DBP Bağlar ilçe yöneticileri Nazım Öcal ve Reşat Taşkıran, polislerce takip edildiklerini ve taciz edildiklerini belirterek, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar ilçe yöneticilerinden Nazım Öcal ve Reşat Taşkıran, kendilerini takip eden polislerin tacizine maruz kaldıklarını belirterek,  İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne başvurdu, ardından suç duyurusunda bulundu.

DBP Bağlar ilçe yönetiminde 4 yıldır görev yapan Öcal, 8 Mayıs 2019’da Federal Kürdistan Bölgesi’ne inşaat işinde çalışmak için gittiğini, ancak sağlık koşulları iyi olmadığından dolayı 20 Mayıs’ta döndüğünü söyledi. Diyarbakır otogarında gece saat 24.00’da indiğinde 4-5 sivilin bir araçtan indiğini ve sonrasında beni Ford Ranger marka bir araca bindirildiğini ve emniyet müdürlüğüne götürüldüğünü ifade etti.

'AJANLIK TEKLİF ETTİLER'

Öcal, TEM’de kendisine ne iş yaptığı yönünde sorular sorulduğunu belirterek, "Bana Reşat Taşkıran’ı sordular. Dediler ki bu insan ne iş yapıyor? Ben de dedim ki, DBP yöneticisidir. Onlarda bana istediklerinin bunlar olmadığını söylediler" diye konuştu.

Polislerin kendisine ajanlık teklifinde bulunduğunu kaydeden Öcal, "Bana ajanlık teklifinde bulundukları zaman olur tamam diyerek, eğer inşaat işi varsa gelin beraber çalışalım dedim. Onlar da tekliflerinin bu olmadığını, dışarıda beraber çay içebileceklerini söylediler. Uzun ısrarlara rağmen kabul etmedim" ifadesinde bulundu.  

Gözaltında 4 saat kaldıktan sonra serbest bırakıldığını dile getiren Öcal, 5 Haziran’da Reşat Taşkıran ile birlikte İzmir’e gittiklerini ve buradan otobüsle döndüklerinde geçtikleri tüm kentlerde polis takibine alındıklarını söyledi.

‘TACİZ ONLARIN KİRLİ POLİTİKASI’

DBP Bağlar ilçe yöneticisi Reşat Taşkıran ise 2015 yılında cezaevinden çıktıktan sonra sürekli polislerce takip edildiğini anlatarak,"Etrafımdaki arkadaşlardan ne işle uğraşıp uğraşmadığıma dair beni sorup soruşturuyorlar.  Yani cezaevinden çıkmışım ve siyaset içerisindeyim. Bizi taciz ediyorlar. Bu da onların kirli bir politikası" dedi.

Geçen sene yaklaşık 6 aya yakın polislerin kendisini takip ettiğini ifade eden Taşkıran, "Takip sırasında yine birkaç kere beni rahatsız ettiler. Bana 'senin ne iş yaptığını, nerelere gidip geldiğini biliyoruz' dediler. Ben de şehir dışında herhangi bir iş yapmıyorum buradayım dedim" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

DBP yöneticileri Öcal ve Taşkıran, hukuki yardım alabilmek için İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvurduktan sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusundan sonra savcılığa ifade veren Öcal ve Taşkıran, yaşadıklarını anlattı. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar