DEDEF: Yılmaz Çelik serbest bırakılsın

DEDEF: Yılmaz Çelik serbest bırakılsın
DEDEF, OHAL uygulamalarının kalıcı hale getirilerek Dersimli sanatçılar, üye ve yöneticilerine yönelik saldırı gerçekleştiğini açıkladı.

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) sanatçı Yılmaz Çelik’in gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. DEDEF adına Hasan Şen’in okuduğu açıklamada Dersimli sanatçılara son dönemlerde yoğun baskı olduğu vurgulandı. Anadolu Yakası Dersimliler Derneği’nden açıklama yapan DEDEF Yılmaz Çelik’in dosyasında gizlilik kararı olmasından kaynaklı isnat edilen suçlamayı bilmediklerini ifade etti.

Hasan Şen, "Dersimli sanatçılar olmak üzere dostlarımız üzerinde sindirme ve susturma harekâtı yoğunluk kazanmıştır" ifadeleriyle başladığı basın açıklamasında, "Dersimli sanatçılara yönelik baskılar, Onur Yanardağ ile başlayıp, Ferhat Tunç'un sürgüne gitmesine neden olmasıyla devam etti. Ardından Mikail Aslan ifadeye çağrıldı, Çayan Demirel çektiği belgeselden dolayı ceza aldı, Kazım Öz'e soruşturma açıldı, Şenol Akdağ tutuklandı. 8 Aralık gecesinde ise sanatçı dostumuz Yılmaz Çelik Dersim de gözaltına alındı.  Dosyasında ise gizlilik kararı olmasına tabi ki şaşırmıyoruz" dedi.

DEDEF’e yönelik üye ve yöneticilerinin  gözaltına alındığını ve tutuklandığını belirten Şen OHAL uygulamalarının kalıcılaştığını belirterek, " Demokratik eylem ve etkinliklere katılımları yasadışı faaliyetlermiş gibi sunuluyor.Bu operasyonların ve baskıların tamamının gösterdiği iki şey vardır. Birincisi iktidarın direnen tüm demokratik kamuoyunu baskı altına tutmaya devam etmek istediği ve OHAL'in kalıcılığını devam ettirmeye çalıştığıdır. İkincisi ise demokratik mücadeleden vazgeçmediğimizdir" dedi.

Yılmaz Çelik ve diğer anatçıların serbest bırakılmasının gerektiğini söyleyen Şen, "Sanatçının doğduğu, büyüdüğü toprakların dilini, kültürünü, inancını ve doğasını yaşatmaya çalışması suç değildir.

Sanatçı Dostlarımıza yönelik baskıları, gözaltına alınmalarını ve tutuklanmalarını kınıyoruz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve saldırılara son verilmelidir" çağrısı yaptı.

 

Öne Çıkanlar