Demirören Grubu'ndan yalan haber: Temelli'ye kullanmadığı ifadeleri söylettiler

Demirören Grubu'ndan yalan haber: Temelli'ye kullanmadığı ifadeleri söylettiler
Hürriyet, CNN Türk ve Posta, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin yaptığı açıklamada hiç kullanmadığı ifadeleri, söylenmiş gibi başlığına taşıdı.

ARTI GERÇEK - Demirören Grubu'na ait Hürriyet, CNN Türk ve Posta, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Artı TV'de yaptığı açıklamaları çarpıtarak, hiç kullanmadığı ifadeleri, kullanmış gibi başlığına taşıdı. Demirören Grubu'na ait kuruluşların yalan haberini daha sonra hükümete yakın birçok site de başlığa taşıdı.

Demirören Medya Grubu'na ait Hürriyet ve Posta gazetesinin internet siteleri ile cnnturk.com HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Artı TV'de katıldığı programda yaptığı "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir" açıklamasını çarpıttı. 3 sitenin çarpıtmasının ardından birçok haber sitesi de Temelli’nin konuşmasında hiç kullanmadığı ifadeler başlığa çekerek, 'Eş başkandan tehdit ve itiraf: İstanbul ve Ankara'yı CHP değil, HDP yönetecek' ifadelerini kullanıldı.

Temelli, Artı TV'de yayınlanan ve Sibel Hürtaş'ın moderatörlüğündeki 'Ankara Gündemi Özel' programında gazeteciler Derya Okatan, Murat Aksoy ve İrfan Aktan'ın sorularını yanıtlamıştı. Temelli, programda 31 Mart yerel seçimi için CHP’nin Ankara ve İstanbul adaylarının Kürt seçmeni yok saymaması gerektiğini belirterek şunları söylemişti:

"Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz."

 

 

Demirören Medya'ya ait siteler, Anadolu Ajansı'nın (AA) servis ettiği bu haberde, Temelli'nin konuşmasında kullanamdığı ifadeleri, söylenmiş manşete çekerek kullandı. Yer verdikleri haberde de Temelli’nin bu ifadeleri kullanmadığı görülürken, 3 haber sitesi de ‘Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek’ ifadelerini kullandı. Hükümete yakın birçok haber sitesi de aynı ifadeleri kullanarak, Temelli'nin kullanmadığı ifadeleri başlığa çekti.

İşte o programın tamamı:

 

Öne Çıkanlar