'Demirtaş'ın ne işi var hapiste'

'Demirtaş'ın ne işi var hapiste'
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir siyasetçinin siyasal düşünceleri nedeniyle tutuklanmaması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir siyasetçinin siyasal düşünceleri nedeniyle tutuklanmaması gerektiğini belirterek, "Selahattin Bey’in ne işi var hapiste?" diye sordu.

Gaxete Duvar'da yayınalanan "Özlem Akarsu Çelik ile Gündem"in konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemin başlıklarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da çok sayıda Kürt’ün yaşadığından söz ederek, birçoğunun baskılar nedeniyle büyük kentlere göç etmek zorunda kaldığını dile getirerek, "Gerçekten de toplumun belli bir kesimi üzerinde bizim düşündüğümüzden daha fazla baskılar var. Bu baskılar nedeniyle Doğu’dan, Güneydoğu’dan İstanbul’a ve büyük kentlere göç eden vatandaşlar var. Bunlar ağırlıklı olarak Kürt vatandaşlarımız. İstanbul’da yaşadıkları koşullar da iyi değil. Aynı evde, aynı odada çok kalabalık ailelerin yaşadığını biliyorum. Birebir tanık oldum, o ailelere konuk oldum. O aileler, 17 yıllık iktidarın kendilerine hiçbir şey getirmediğini; sadece açlık, sefalet getirdiğini görüyorlar." diye konuştu. 

HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dünkü duruşmada "Kürdistan" kelimesini kullandığı için suçlandığı ama aynı kelimeyi Binali Yıldırım kullanınca bir suçlama yapılmadığı şeklindeki sözleri de sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:   

"Diyarbakır’a gidip Kürdistan sözcüğünü kullanıyor, ama Selahattin Bey, aynı sözcüğü kullanıyor diye hapse attırıyor. Aklın, mantığın alacağı bir şey mi? Kürdistan ifadesini kullandı diye parlamentodan milletvekili atılıyor, ama eski başbakan, eski meclis başkanı, eski ulaştırma bakanı kullandığında hiçbir şey olmuyor. Ne yargısı, ne savcısı, ne hâkimi hiçbiri harekete geçmiyor. İyi de o adamı (Demirtaş) neden içeriye attınız? Selahattin Bey’in ne işi var hapiste? Hiçbir siyasetçi, siyasal düşüncelerinden ötürü içeri atılmamalıdır."

AHMET KAYA ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ?

Erdoğan’ın, sanatçı Ahmet Kaya’nın Paris'teki mezarının Türkiye’ye nakledilmesi konusunda yaptığı açıklamayı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Samimi değiller, şimdi mi aklınıza geldi Ahmet Kaya? Kürtlerden oy alayım diye ‘biz onun mezarını ailesi istiyorsa getirtiriz’ diyor. Dün neden getirtmediniz?" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar