Denetimli serbestlikten faydalananlara zorunlu görev: 15 Temmuz'da Erdoğan karşılanacak

Denetimli serbestlikten faydalananlara zorunlu görev: 15 Temmuz'da Erdoğan karşılanacak
Erdoğan 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nda konuşma yapacak.

İnan KETENCİLER


ARTI GERÇEK - 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü anması için Ankara programının ardından uçakla 6 Nisan 2019'da kapatılan İstanbul Atatürk Havalimanı'na inecek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın burada yapacağı mitinge katılmak üzere şehir genelinde denetimli serbestlik kapsamında kamu görevinde bulunan hükümlüler  havalimanında görevlendirildi.

Eski adıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) olarak bilinen İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kamu görevini yerine getirmekte olan ve denetimli serbestlikten faydalanan hükümlüler 15 Temmuz Pazartesi günü yapılacak mitingin provasını gerçekleştirmek üzere dün öğlen saatlerinde Atatürk Havalimanı'na götürüldü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anma programı kapsamında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde programına Ankara’daki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı ziyaret ederek başlayacak. Millet Camisi'nde düzenlenecek hatim törenine katılacak Erdoğan, akşama doğru İstanbul’a geçecek ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi’nin açılışını yapacak.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından adı İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen GATA'da denetimli serbestlik hükümleri gereği kamu görevini yerine getirmekte olan hükümlüler, dün öğlen saatlerinde Erdoğan'ı karşılama töreni için prova yapmak üzere Atatürk Havalimanı'na götürüldü.

Denetimli serbestlik yükümlülüklerini ihlal etmekten endişelendiği gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir hükümlü, "Denetimli serbestlik yükümlülükleri kapsamında hastanede yerleri süpürüyorum. Servislerle Erdoğan'ı karşılama provası nedeniyle havalimanına götürüldük. Pazartesi akşam saatlerinde hastaneden yine servislerle Erdoğan'ı karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'na götürüleceğiz" dedi.

Hükümlülerin ifadeleriyle ilgili arayıp ulaştığımız hastane görevlileriyse konuyla ilgili bilgi vermekten kaçındı.

Öne Çıkanlar