'Deprem olabilir' denilen ilçede yüksek katlı binalar yapılıyor

'Deprem olabilir' denilen ilçede yüksek katlı binalar yapılıyor
Elazığ'daki 6.8'lik depremi bilen Prof. Naci Görür'ün, büyük depremin olabileceği uyarısı yaptığı Maraş Türkoğlu'nda geleneksel yapıların yerine yüksek apartmanlar dikiliyor.

Elazığ'daki 6.8'lik Sivrice depremini tahmin eden deprem bilimci Prof. Naci Görür, bundan sonraki büyük depremin Maraş Türkoğlu'nda olabileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından İlçeden deprem için bir hazırlık ya da  güçlendirme çalışması haberleri gelmediği gibi, değiştirilen imar planlarıyla iki-üç katlı geleneksel yapıların yerine yüksek apartmanlar yapıldığı öğrenildi.

Prof. Naci Görür'ün uyarısının ardından Maraş'ın Türkoğlu ilçesine giden Sözcü gazetesinden Yusuf Demir, ilçede beklenenin aksine birhazırlık havası olmadığını, tersine herkes çok rahat olduğunu bildirdi.

6-7 YILDIR AZ KATLI BİNALAR YERİNE YÜKSEK BİNALAR YAPILMAYA BAŞLANDI

İlçede ne deprem konusunda bir hazırlık yapıldığı ne de bir güçlendirme çalışması olduğunu aktaran Demir, 6-7 yıldır geleneksel 2-3 katlı evlerin yerine yüksek apartmanlar dikilmeye başlandığını gördü.

Yusuf Demir'e konuşan Türkoğlu muhtarları durumun vehametini gözler önüne serdi.

Fatih Mahallesi Muhtarı Muhammet Karaca:  Yıllardır bekliyoruz. Türkoğlu'nun fay hattının üzerinde olduğu en bilinen şey. Herkes biliyor. Herhangi bir şey de yapmadık, yapmıyoruz. Şu ana kadar devlet kurumlarının bize yansıyan güçlendirme, halkın eğitimi gibi bir şey yok. 6-7 yıldan bu yana yüksek apartmanlar yapılmaya başlandı. 6 kata çıktı. Türkoğlu'nda önüne gelen müteahhit, 20 tane müteahhit var belki!  Burada da bir saçmalık var" dedi.

'DEPREMLE İLGİLİ HAZIRLIK YAPAN DUYMADIM. ALLAH'A EMANET YAŞIYORUZ'

Sözlerine, "Bizde hiç öyle bir panik yok. Kahve ful dolu. Hepimiz okey oynuyoruz" diye başlayan İstasyon Mahallesi Muhtarı Tevfik Ateş, "Deprem tehlikesini eskiden beri biliyoruz" dedi:

"Apartman sistemi Türkoğlu'nda yeni başladı. Genelde 2 katlıdır, benim mahallemde 3 katlı yok. Evlerin çoğu 45-50 yıllık. Bize depremler ilgili bir eğitim falan verilmedi, belediyenin bir çalışmasını görmedik, Allah'a emanet yaşıyoruz. Benim evim de 2 katlı. Sağlam mı diye baktırmadım. Bizim mahalle 10 bin kişi var. Depremle ilgili bir hazırlık yapan duymadım.

'BİR TEDİRGİNLİK YOK, TAKTİR ALLAH'IN'

Ceceli Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz, "Biliyorduk, burada da fay hattı varmış. Riskliymiş, tehlikeliymiş. Ama halkta öyle bir tedirginlik de yok açıkçası. Takdir Allah'ın… Allah'ı var, belediye Elazığ'daki depremden sonra 'bir şey olursa' diye toplanma yerlerini paylaştı. Bunun dışında yapılan bir şey yok" ifadeleri kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar