Deutsche Bank, 20 bin kişiyi işten çıkarıyor

Deutsche Bank, 20 bin kişiyi işten çıkarıyor
Deutsche Bank, hisse senedi piyasasından çıkacağını belirterek, 20 bin kişiyi bulabilecek işten çıkarmalara başladı. Banka, bazı Asya birimlerini de kapatma hazırlığında.

Deutsche Bank tarafından pazar günü yapılan açıklamada, Almanya merkezli bankanın hisse senedi işinden çıkacağı ve yılın ikinci çeyreğinde 2.8 milyar euro (3.1 milyar dolar) net zarar yazacağı belirtildi.

Kapsamlı yeniden yapılandırma planıyla birlikte hafta başında 20 bin kişiyi işten çıkarabileceği belirtilen bankanın CEO'su Christina Sewing, Deutsche Bank'ın yatırım bankacılığı birimini daraltmayı ve karlılığı artırmayı hedefliyor.

Bankanın 7.4 milyar euroluk cezanın 2022 yılına kadar yeniden yapılandırılmasını beklediği belirtilen açıklamada, 2019 ve 2020'de temettü ödemesi yapılmayacağı kaydedildi.

Sewing'in açıklamasında, "Bugün Deutsche Bank'ın on yıllardan bu yana görülen en temel dönüşümünü açıkladık. Gerçek potansiyelimizi ortaya çıkarmak için gerekeni yapmaya çalışıyoruz" ifadesi yer aldı.

Deutsche Bank hakkında son dönemde çıkan haberler, önceki yöneticiler ve Sewing'in karşı karşıya olduğu yüksek maliyet ve düşük gelir sorununu iyice belirgin hale getiriyor.

Sewing'in, bankanın Commerzbank AG ile birleşme görüşmelerinin sonuç vermemesinin ardından pazar günü yönetim kurulu tarafından onaylanan yeni planına göre 2022 yılı için çalışan sayısı 74 bin olarak hedefleniyor.

Banka, yeniden yapılanma kapsamında küresel hisse senedi piyasaları birimini kapatacak. Kuvvetli birimlerinden olan sabit getirili menkul kıymetler biriminin ise faaliyetlerinin kapsamını daraltacak.

Deutsche Bank, ayrıca elinde tutmak istemediği varlıkları satmak için "kötü banka" olarak adlandırılan bir birim kuracak. Bu varlıkların risk ağırlıklandırılmış değerinin 74 milyar euro olduğu belirtildi.

İşten çıkarmalar bugün Asya-Pasifik birimlerinden başladı, ancak sayı olarak işten çıkarmaların büyük bölümü Avrupa ve ABD’de yapılacak. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar