Dev şirket kapandı, yüzlerce kişi işsiz kaldı

Dev şirket kapandı, yüzlerce kişi işsiz kaldı
Kocaeli’de faaliyet gösteren Yıldız Sunta üretimi sonlandırma kararı aldı, 645 işçi içeride kalan paralarını alamadan ortada bırakıldı.

Kocaeli’de 1998 yılında kurulan ve İstanbul Sanayi Odası En Büyük 500 Şirket listesinde Türkiye’nin 253’üncü büyük firması olan Yıldız Sunta, üretimi sonladırma kararı aldı. Firmada çalışan 645 işçi içerde kalan paralarını alamadan işsiz kaldı.

Türkiye'nin 253'üncü büyük firması olan Yıldız Sunta önceki gün üretimi bitirdi. Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 21 yıldır üretim yapan firma geçtiğimiz yıl ekonomik krizden etkilenmiş ve işçi maaşlarını ödeyemez hale gelmişti.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, fabrikada yaklaşık 400 mavi yaka, 135 beyaz yaka, 110 müteahhit işçisi çalışıyordu. Önceki gün geniş bir toplantı yapan fabrika yönetimi firmayı kapattıklarını duyurdu. Bu duyuru sonrasında yaklaşık 645 kişi işsiz kaldı.

DAHA ÖNCEKİ GİRİŞİMLER İŞE YARAMADI

Aylardır maaş alamayan işçilerin alacakları ile ilgili konuşan işveren temsilcileri tedarikçilerden gelen tüm parayı işçilere vereceklerini söyledi.

Fabrikanın ekonomik sıkıntılarının aşılması için fabrika örgütlü Ağaç-İş Sendikası'nın bağlı olduğu Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ve AKP Kocaeli Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık 31 Mart yerel seçimlerinin ardından devreye girmiş ancak Ankara'daki temaslar da işe yaramamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar