Devlet yurdunda öğrenciler mescid, bodrum ve spor salonunda yatacak

Devlet yurdunda öğrenciler mescid, bodrum ve spor salonunda yatacak
Kaldıkları yurdun kapasitesinin iki katı öğrenci almaya çalıştığını belirten öğrenci, '600 kişilik yurda 500 öğrenci daha yerleştirilmek isteniyor' diyerek yaşananlara isyan etti.

Kapasite yetersizliği ve yaşam koşulları öğrencilerin tepkisine neden olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) Artvin’deki yurdunda, öğrenciler için mescide, bodrum kata ve spor salonuna yataklar yerleştirildi. Bodrum katlarına yarım metre aralıklarla yataklar yerleştirilirken öğrenciler, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları konusunda endişe yaşıyor. BirGün’den İsmail Arı'ya konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci, "Yurt yönetiminin verdiği bilgiye göre ek bina inşaatı tamamlanamadığı için 500 öğrenci bizim yurdumuza yerleştirilecek. Koridorlara yerleştirilen yataklar haricinde yurt yönetimi, ‘isteyen öğrencilerin odasına birer yatak yerleştirebiliriz’ dedi. Koridorlarda yatacak öğrencilerin dolapları yok. Yurdun bodrum katlarında kalan öğrencilerin ısınma sorunları nasıl giderilecek bilemiyorum" dedi.

KAPASİTE ÜSTÜ ÖĞRENCİ ALINIYOR

Yurdun, kapasitesinin iki katı öğrencinin barındırılmaya çalışıldığını belirten öğrenci, "600 kişilik yurda 500 öğrenci daha yerleştirilmek isteniyor. Yemekhanelerde zaten uzun kuyruklar oluyor. Mescid ve spor salonunda kalan öğrencilerin dolapları, çalışma masaları yok. Koridorlarda kalan öğrenciler nerede giyinecek ? Kişisel ihtiyaçlarını nerede karşılayacak? Sabahları okula gitmek için odalardan çıktığımızda koridorlarda yatan öğrenciler olacak. Bu durumda onlar da rahatsız olacak. Yurt yönetimi geçtiğimiz ayın 15’inde ek binanın açılacağını belirtti. Açıklanan tarihin üzerinden günler geçmesine rağmen ek bina açılmadı" ifadeleriyle duruma isyan etti.

Öne Çıkanlar