Devrim Muhafızları'na intihar saldırısı: 27 ölü

Devrim Muhafızları'na intihar saldırısı: 27 ölü
İran'da, muhafızları taşıyan bir otobüse canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 20 kişi de yaralandı. Saldırıyı, Sünni militan grup Ceyş el Adl üstlendi.

İran Devrim Muhafızları'nı hedef alan saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti; 20 kişi de yaralandı.

İran resmi haber ajansı IRNA, ülkenin güneydoğusunda, Sistan ve Belucistan Eyaleti'nin Zahidan şehrinde, muhafızları taşıyan bir otobüse, canlı bomba saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Saldırıyı, Sünni militan grup Ceyş el Adl üstlendi. Grup, otobüsteki "40 yolcunun tümünün" öldüğünü iddia etti. İran'ın terör örgütü listesinde yer alan örgüt, İran'daki dini azınlıklar arasında yer alan Sünni Beluç halkına daha fazla hak tanınmasını istiyor. 2012'de kurulan örgüt, Ekim ayında da 10 askeri kaçırmış, askerlerden bazıları daha sonra serbest bırakılmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi saldırının cevapsız kalmayacağını söyledi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise saldırının Amerika Birleşik Devletleri'nin öncülüğünde Polonya'da düzenlenen Ortadoğu Konferansı'nın başlamasının ardından meydana gelmesine dikkat çekti. Zarif, Twitter'dan paylaştığı mesajda "Varşova sirkinin başladığı gün İran'ın terörün hedefi olması tesadüf mü?" sorusunu yöneltti.

Sosyal medyada saldırı sonrasına ait olduğu tahmin edilen görüntüler yayınlandı:

(DHA/HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar