Dilipak'tan AKP'ye: Yoksa bu gidişin sonu ANAP’ın sonu gibi olur

Dilipak'tan AKP'ye: Yoksa bu gidişin sonu ANAP’ın sonu gibi olur
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 23 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında AKP'yi uyardı. Dilipak,  "Bir yenilgi varsa, bunun sebebi araştırılmalı. Sorumlusu bulunmalı, yapanın yanına kâr kalmamalı ve müeyyide uygulamalı. Yoksa bu gidişin sonu ANAP’ın sonu gibi olur!" dedi.

23 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren Dilipak, "Düşünsenize, Üsküdar, Fatih ve Eyyüb de bile kaybetmişsiniz" ifadesini kullandı. 

Abdurrahman Dilipak'ın "Seçim sonuçları üzerine" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Bu işin böyle olacağı belli idi. Birileri duymak istemedi, görmek istemedi. Söylemeye kalkanların üzerine gittiler. Kamuoyu araştırma sonuçları bile makyajlanarak sunuldu, yeniden gözden geçirilerek yayınlandı.

CHP’nin başarısını; AK Parti içindeki AKP Mediası, aynı zihniyetin yönlendirdiği troller, AK Parti’ye "Aşk ve sevda" şarkıları söyleyen, "Biz yaptık, yine yaparız havasında", başarıyı kendi elinde gören, "göklerin hazinesinin anahtarı kendi ellerindeymiş gibi" davranan "Bel’am karakterli" siyaset "Kazanova"ları, "kibir küpleri", "şöhret budalaları", kollarındaki saat kadar bile değerleri olmayan, "ayaklarını yere vurarak yürüyen", "marka bağımlısı" zenginlik gösterisi yaparak hava atan, beyni ve yüreği yoksul, "giydirilmiş odun kılıklı" bürokrat ve işadamları, israf içinde yüzen "yeşil sosyete", "yeşil sermaye", "yeşil feministler" sağladı. Bir yenilgi varsa, bunun sebebi araştırılmalı. Sorumlusu bulunmalı, yapanın yanına kâr kalmamalı ve müeyyide uygulamalı. Yoksa bu gidişin sonu ANAP’ın sonu gibi olur!

Bakın, bu seçimde, 25 ilçeden sadece 11 ilçede AK Parti CHP’nin önünde. Yani eğer ilçe seçimleri de yenilenseymiş, bu sonuca göre elde 11 ilçe kalacakmış. Anadolu yakasında 3 ilçe kalıyor, Ümraniye, Pendik ve Sultanbeyli. Avrupa’da Sultangazi, Esenler, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir, Güngören ve Kağıthane. Düşünsenize, Üsküdar, Fatih ve Eyyüb de bile kaybetmişsiniz.. %70’den fazla oy alan ilçeler olarak  CHP  Bakırköy’de %79, Beşiktaş’da %83, Adalar’da %70, Kadıköy’de %81, Şişli’de %73, Kadıköy’de %81. AK Parti’nin İstanbul’da %70 oy aldığı tek bir ilçe yok! %65 Sultanbeyli, %60 Arnavutköy. Sadece 2 ilçe. %50’nin üzerindekiler: Bağcılar, Başakşehir, G. Osmanpaşa, Kağıthane, Pendik, Sultagazi, Ümraniye, Güngören. O kadar. Bakın Üsküdar’da oyumuz %48’den 44’e düşmüş. Fatih’te %53’ten 49’a. Eyyüp’de %49’dan 45’e.

AK Parti’nin bu seçimde en fazla oy aldığı Sultanbeyli’de oyumuz %66’dan 65’e düşmüş. Arnavutköy’de %62’den 60’a gerilemişiz. Hiçbir ilçede oyumuz artmamış, %2 ile %5 arasında kayıp var ilçelerde. Bu kadar büyük farkla kaybedileceği nasıl görülemez. Bu gidişatı görüp uyarmak isteyenler susturuldu, dışlandı. Görmek istemeyenden daha kör kim olabilir.. Etraf yalakalarla kuşatılınca reise ulaşmak imkansız hale geldi, ikaz edenlerin hain ilan edilmedikleri kaldı. Bir hayal dünyasında geldiler, gittiler. Son günlerde "acı gerçek" hissedilmeye başladı ise de çok geç kaldılar. Kalabalıktılar, ama "başaksız ekin tarlaları" gibi idiler. Ruhsuz bir kampanya ile bereketsiz bir hasad mevsiminde gerçeklerle karşı karşıya kalınca suratlar asıldı. Şimdi bu acı eleştirileri dinlemek zorundasınız. Başkalarını suçlamak yerine, "Biz nerede yanlış yaptık" sorusunu sormanız gerek.
 

Öne Çıkanlar