Dink cinayetinde 'tanık' olarak dinlenen eski TEM çalışanı: Ben bilmem, müdürler bilir

Dink cinayetinde 'tanık' olarak dinlenen eski TEM çalışanı: Ben bilmem, müdürler bilir
Hrant Dink cinayetine ilişkin davaya, ‘tanık’ sıfatıyla dinlenen eski TEM şube çalışanının sözleri damga vurdu: Duruşmaya neden katıldım bilmiyorum. Bir dönem bölücü masasında çalıştım.

Nalin ÖZTEKİN


ARTI GERÇEK-Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin davanın 91. duruşması Çağlayan Adliyesi 14. Ağır ceza Mahkemesi’nde başladı.

2’si tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz yargılanan dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski Trabzon İstahbarat Şube Müdürlüğü çalışanı Muhittin Zenit ve dönemin emniyet istihbarat daire başkanı Ramazan Akyürek SEGBİS ile katıldı. Duruşmayı "Hrant’ın Arkadaşları", HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan takip etti. Dink ailesini, avukatları temsil etti.

YAZIYA CEVAP GELMEDİ

Dink’in İstanbul Valiliğine çağırılarak tehdit edildiği olayda bulunan MİT İstanbul Bölge Başkanı Kubilay Günay, MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz ve MİT görevlisi Handan Selçuk’un halen görevde olup olmadığına ve tanık olarak dinlenilmesine ilişkin yazıya cevap verilmedi.

‘DURUŞMAYA NEDEN KATILDIĞIMI BİLMİYORUM’

Dönemin Trabzon Tem Şube Müdürlüğü çalışanı Mustafa Kuletaş duruşmada tanık olarak dinlendi. ‘FETÖ’den tutuklu olan Kuletaş Çanakkale Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Duruşmaya neden bağlandığını bilmediğini ve 2001-2010 arasında görev yaptığını söyleyen Kuletaş "Bir dönem bölücü masasında çalıştım. Mc Donalds patlamasına ilişkin olay yerine gitmedim. Olaya ilişkin Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in ifadelerini aldım. Yasin Hayal hakkında çalışma yürütülen biri değildi" dedi.

'MÜDÜR BİLİR, BEN BİLMEM'

Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu’nun patlamaya ilişkin soruşturmanın emniyet istihbarat işbirliğinde mi yürütüldüğünü sorması üzerine Kuletaş "müdürler bilir ben bilmiyorum" dedi.

ESKİ TRABZON TEM ŞUBE ÇALIŞANI: DİNK’İN ÖLDÜRÜLECEĞİNİ 11 AY ÖNCEDEN DEVLETE BİLDİRDİM

Eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışanı Muhittin Zenit ise duruşmada şunları söyledi:

"Hrant Dink’in Yasin Hayal tarafından İstanbul’da öldürüleceğini 11 ay önce devletime bildirdim. 25 yıldır vatanımın birliği bütünlüğü için istihbarat şube müdürlüğünde çalışıyorum. Düşünsenize hem Hrant Dink öldürülmesin diye mücadele edeceğim cinayet çözümü için aktif görevlendirme yapacağım bunlara rağmen bir de suçlanacağım. Bu nasıl olur düşünebiliyor musunuz bu komplodur."

Duruşmaya, 14.30’da devam edilmek üzere ara verildi.

Öne Çıkanlar