Dink davasında 2 sanığa tahliye

Dink davasında 2 sanığa tahliye
Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen davada tutuklu sanıklar Yakup Kurtaran ve Özkan Mumcu tahliye edildi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen dava kapsamında tutuklu sanıklar Yakup Kurtaran ve Özkan Mumcu tahliye edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Dink davası kapsamında tutuklu sanıklar yönünden bugün aylık tutuk incelemesi yapıldı.

Sanıklar duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme tutuklu sanıklardan istihbaratçı emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer, FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Ali Öz, dönemin Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Değerlendirme ve Analiz Merkez (İDAM) Amiri olan Hamza Celepoğlu, eski Trabzon jandarma istihbarat görevlisi Metin Yıldız, dönemin İstanbul jandarma istihbarat görevlileri Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya'nın bu hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme, dönemin Samsun İl Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran'ın sağlık durumunu göz önünde bulundurarak, tutukluluğunun telafisi imkansız zararlara yol açabileceğini belirterek tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, dönemin Trabzon emniyet görevlisi Özkan Mumcu'yu da uzun süredir tutuklu bulunması nedeniyle tahliye etti. Mahkeme, her iki sanığın yurt dışına çıkışını yasakladı ve haftanın üç günü karakola imza vermelerine hükmetti. tahliye kararının ardından dava kapsamında 8 tutuklu sanık kaldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar