DİSK, 'Demokratik çözüm' mitingine destek çağrısı yaptı

DİSK, 'Demokratik çözüm' mitingine destek çağrısı yaptı
Diyarbakır’da yapılacak 'Savaşa karşı demokratik çözüm' mitingine destek veren DİSK Bölge Temsilciliği, emek ve demokrasi güçlerini barışa ses vermeye çağırdı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilciliği, 22 Temmuz’da Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek "Savaşa karşı demokratik çözüm" mitingine ilişkin DİSK/Genel-İş 2 Nolu Şube'de basın açıklaması gerçekleştirdi. DİSK’in yönetici ve üyelerinin katıldığı açıklamada konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz, savaşın acı ve ölüm olduğunu, şiddeti dışlayan DİSK’in barış ve eşitlikçi bir dünyayı hedeflediğini kaydetti.

"Biz işçi örgütü olarak; ülkede tüm emekçilerin, emeğinin haklarını aldığı, insanca onurlu bir yaşam, eşit, özgür, demokratik, laik, barış içinde bir ülke mücadelesi yürütüyoruz" diyen Gürbüz, tüm çaba ve çağrılarına rağmen savaşın kirli yüzünü göstermeye devam ettiğini vurguladı. 

‘MÜZAKERE İLE ÇÖZÜLMELİDİR’

Dersim’in Ovacık ilçesi Bilgeç köyü Çakılyayla Mezrası'nda meydana gelen bir patlamada Ayaz ve Nupelda Güloğlu kardeşlerin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Gürbüz, "Bizler DiSK’e bağlı sendikalar olarak yaşamlarından koparılan Ayaz ve Nupelda’nın derin üzüntüsü ile ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyor olayın her yönüyle araştırılması ve sorumlularının yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Savaşların ve çatışmaların en çirkin yüzüyle tekrar yüzleşmek zorunda kalan Türkiye halklarına ve emekçilerine çağrımızdır. Savaş, çatışma, şiddet öldürüyor. Türkiye’nin başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunları barışçıl yollarla müzakere ile çözülmelidir" dedi.

‘MİTİNGİ DESTEKLİYORUZ’

Yakın zamanda Bölge Emek Demokrasi Platformlarının öncülüğünde 305 STÖ’nün imzasıyla yayınladıkları barış deklarasyonunu hatırlatan Gürbüz, şunları söyledi: "Biz de DİSK olarak barışa ve demokrasiye vesile olacak her türlü çalışma ve çabanın destekçisi ve içerisinde olacağımızı daha önce de beyan etmiştik. Bu anlamda Amed’te 22 Temmuz Pazartesi günü İstasyon Meydanı’nda yapılacak ‘Savaşa karşı demokratik çözüm’ mitingini destekliyor, bölgedeki tüm emek ve demokrasi güçlerini barışa ses vermeye çağırıyoruz. (MA)
 

Öne Çıkanlar