Diyanet ABD’ye gidip 'görgüsünü' arttıracak

Diyanet ABD’ye gidip 'görgüsünü' arttıracak
Diyanet’in 2020'de yapacağı faaliyetler arasında , ‘uzman yardımcılarının bilgi ve görgü gelişimine katkı sağlamak üzere yurt dışına (ABD) gönderilmeleri planlanmaktadır’ denildi.

2020 bütçesi 11.5 milyar lira olan Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘bilgi ve görgülerini arttırma’ gerekçesiyle uzmanlarını ABD'ye göndereceği belirtildi.

TBMM'ye sunulan Diyanet Bütçe teklifinde, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 2020'de yapacağı faaliyetler sıralandı ve "Kurul uzman yardımcılarının bilgi ve görgü gelişimine katkı sağlamak üzere yurt dışına (ABD) gönderilmeleri planlanmaktadır" denildi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Din İşleri Yüksek Kurulu’nun gelecek yıl ayrıca Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi, Avrasya Fetva Meclisi, Modern Kesim Yöntemleri konferanslarına da katılacağı belirtildi. Diyanet TV, Diyanet Radyo ve Kuran Radyo'nun da tüm yurda yayılmasının planlandığı, Diyanet Radyo ve Kuran Radyo’nun , nüfusu 50 binin üzerinde bulunan tüm ilçelere yaygınlaştırılacağı kaydedildi. Risalet Radyo'nun da 81 ilde yayın yapması için verici ve anten sistemlerinin kurulması için çalışmalar yapılacağı aktarıldı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA 'DİNİ REHBERLİK' PROGRAMLARI

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2020'de Doğu ve Güneydoğu'ya da açılacağı öğrenildi. Bütçe sunumunda bu konuda, "Din hizmetlerinin toplumunu bütün kesimlerine ulaşmasını sağlama amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dini rehberlik faaliyetleri planlanmıştır" ifadesine yer verildi.

Ayrıca Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik aile eğitimi verilmesi,  sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklara yönelik düzenlenen kamp programlarında "değerler eğitimi" ile ilgili çalışmalar yapılması, Helal Gıda Eğitim Programı, Başkanlık Türk Tasavvuf Musikisi Korusu çalışmaları, hastanelerde görev yapan manevi destek uzmanları için seminerler yapılması da planlandı.

MÜLTECİLERE ÖZEL EĞİTİM

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün d , ülkemizde bulunan mültecilere yönelik "eğitim-öğretim'' programına devam edeceği ifade edildi. Bütçe sunumunda "Yurtdışından gelen soydaş ve dindaş öğrenciler ile Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilere eğitim-öğretim verilmesi sağlanacaktır" denildi.

Diyanet’in "İslamofobi'ye karşı" da girişimlerde bulunacağı kaydedildi. Bu konuda, "Türk vatandaşların karşılaştığı (entegrasyon, islamofobi v.b.) sorunların yerinde tespiti çalışmaları yapılacak, yurtiçi ve yurtdışında dini cemaat ve kuruluşlar tarafından düzenlenecek etkinliklere Başkanlığımızı temsilen katılımcılar gönderilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar