Diyanet öğrencileri 'camiye koşmaya' çağırıyor

Diyanet öğrencileri 'camiye koşmaya' çağırıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı okul tatilinde boşluk tanımadı, ‘namaz’ projesi başlattı.

Puanlı namaz projesinde Diyanet İşleri Başkanlığı "Camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz" ismiyle yarından itibaren 1 Şubat’a kadar devam edecek çalışmayı başlattı. Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre Diyanet yakınını namaza getiren öğrenciyede bonus puan verecek.

Proje ile ilgili Küçükçekmece İlçe Müftülüğü’nün kaymakamlığa gönderdiği yazıda ise, "Başkanlığımız, camilerin asli fonksiyonunun ibadethane olmasının yanında, birer eğitim-öğretim mekanı ve sosyal, kültürel faaliyetlerin merkezi olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla birçok hizmet gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda 18.01.2020-01.02.2020 (yarıyıl tatili) tarihleri arasında çocukların namaz klima alışkanlığını kazanmaları amacıyla ülkemizin genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ve İstanbul Müftülüğü’nün yazısı gereği tüm camilerimizde Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz başlıklı bir programın uygulanması istenmektedir. Olurlarınıza arz ederim" denildi.

Pendik Müftülüğü ise kendi çalışmasını da gündemine alarak, Gençlik Koordinatörlüğü ile beraber CAMİDER tarafından hazırlanan "Arkadaşlar Yarıyıl Tatilinde Camilerdeyiz" projesi düzenliyor.

Diyanet’in puan skalası ise şu şekilde;

Sabah namazı, 30

Öğle namazı,15

İkindi namazı, 15 

Akşam namazı, 15 

Yatsı namazı, 25 

Ezberlenen her sure ve dua, 50 

Çocuğun yanında getirdiği her yakın için, 5 

 

Öne Çıkanlar