Diyarbakır’da yoksullukla mücadele için veri tabanı hazırlanacak

Diyarbakır’da yoksullukla mücadele için veri tabanı hazırlanacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, kentteki yoksullukla mücadelede için yeni bir veri tabanı hazırlayacaklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı olarak Kayapınar ilçesi Diclekent mahallesinde çalışmalarını sürdüren Gıda Bankası’nda incelemelerde bulundu.

Birim amirlerinden bilgi alan Mızraklı, uzun süredir kullanılmayan alanın yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, kentteki yoksullukla mücadele için yeni bir veri tabanı hazırlayacaklarını kaydetti.

HEM DAYANIŞMA EKONOMİSİ HEM SOSYAL DAYANIŞMA

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Sarmaşık Derneği’nin yoksullukla ilgili  çalışmalarına değinen Mızraklı, "Sarmaşık, bütün dünyaya örnek bir modeldir. Sadece bir belediyenin faaliyet yürüten kurumu değil, aynı zamanda sivil toplumun ve toplumun her türden aktörünün de paydaş olduğu farklılık ve duyarlılık oluşturan bir organizasyondur. Bir toplum kendi derdine nasıl derman oluyor, yoksullukla mücadele ekseninde kenttekiler arasında nasıl bir el ele verme davranışı var. O açıdan hem dayanışma ekonomisidir hem sosyal dayanışma ağıdır" dedi. (M.A)

Öne Çıkanlar