Mızraklı Diyarbakır’dan seslendi: Nemrut ve Firavun'un karşısında duran bizleriz… Onlar gidecekler

Mızraklı Diyarbakır’dan seslendi: Nemrut ve Firavun'un karşısında duran bizleriz… Onlar gidecekler
Kayyımlara karşı başlatılan eylemler sürüyor. Diyarbakır’da konuşan Diyarbakır'ın seçilmiş belediye eş başkanı Selçuk Mızraklı, kayyım politikalarının ters teptiğini söyledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri sürüyor. Diyarbakır'da başlayan protesto eylemi 29'uncu gününü geride bıraktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin karşısında bulunan Lise Caddesinde gerçekleşen eyleme, HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı. Zılgıt, ezgi ve sloganlarla devam eden eyleme meslek odaları, emek örgütleri, siyasi partiler ve sendika temsilcileri de katılarak destek verdi.

BOZKURT: BU ADALETSİZLİĞE KARŞI DURMALIYIZ

Eylem alkış ve sloganlarla saat 13.00’a kadar devam etti. Ardından basın açıklaması yapıldı. İlk sözü Kürdistani ittifak adına Abdullah Bozkurt aldı. Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine 29 gün önce kayyım atandığını hatırlatan Bozkurt, "Bu adaletsizliktir. Kayyım atanmasını asla kabul etmiyoruz. Bütün inançlara çağrınızdır. Bu adaletsizliğe karşı sesinizi yüksektin. HDP’nin toplumla bağını koparmaya çalışıyorlar. HDP önünde oturan annelere çağrımızdır. Gelin hep birlikte barış inşa edelim" dedi.

MIZRAKLI: TARİH MAZLUMLA ZALİMİ ANLATIR

Diyarbakır'ın seçilmiş belediye eş başkanı Selçuk Mızraklı,  halk iradesinin tüm kurum iradesinin üzerinde olduğunu söyledi.  İktidarın neden kayyım atadığını açıklayamadığını ifade eden Mızraklı, şunları söyledi: "Tarih mazlumla zalimi anlatır. Onlar gidecekler. Sizler bunların gidişinin işaret fişeğisiniz. Artık yalnız değiliz…  Buradaki itiraz Edirne’den, İzmir’den, Karadeniz’den duyuluyor. Karadeniz’den, Akdeniz’den yoldaşlarımız geliyor. Bizi ablukaya aldığını düşünen zihniyet kendi çukuruna düştü.

'NEMRUT'UN KARŞISINDA DURAN HZ. İBRAHİM BİZLERİZ'

İktidara sesleniyorum… Geçmişte ne söylediğinizi bu gün me yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Geç değil her zaman çözümü kapısını aralayacak bir şeyler vardır.  Tarihte zalimin de resmi vardır, mazlumun da. Tarih insanların iyiliği için mücadele edenlerle, cebberut rejimlerini devam ettirmek isteyenlerin mücadelesinin tarihidir. Nemrut'un karşısında duran Hz. İbrahim bizleriz, Firavun'un karşısında duran Hz. Musa bizleriz. Tarihte putperestlerin karşısına dikilip hak yolunu gösteren Hazreti Muhammed’in yoldaşları bizleriz. Zulmünüz baki kalmayacak, elbet hakikat ortaya çıkacak."

Yapılan açıklamaların ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. 

 

Öne Çıkanlar