HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde polis barikatı

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde polis barikatı
HDP Diyarbakır İl Binası önündeki barikat kamerlara yansıdı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde kentte bulunan sivil toplum örgütleri ve il-ilçe örgütleriyle Türkiye’nin Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük harekatına ilişkin HDP İl binasında yapılmak istenen açıklama polisler tarafından engellendi. İl binasını ablukaya alan polisler, açıklama yapmak isteyenleri dışarı çıkarmazken, HDP’liler hayata geçirilen ablukayı protesto etti.

HDP Diyarbakır il ve ilçe örgütleri, STK'ların katılımı ile il binasında saat 12.00'de Kuzey Suriye'ye askeri harekat ile ilgili basın açıklaması yapmak için parti binalarından çıkmak isterken, kapıda bekleyen polis barikatıyla karşılaştılar.

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Dersim Dağ, Musa Farisoğulları, Saliha Aydeniz ve eşbaşkanlar parti binasının merdivenlerinde oturma eylemi gerçekleştirirken, içeride bulunan kitle de pencereden çıkarak zafer işareti yaptı. 

Öte yandan yüzlerce polis ve gözaltı aracı binanın kapısında bekletilirken, günlerdir HDP önünde nöbet tutup çocuklarını arayan ailelerin olmaması ise dikkat çekti. 

Polis, içeride kalan HDP'lilerin üzerine gaz sıktı. Polisin tarafından kurulan barikat bir süre sonra kaldırldı. 

Vekillerin polisler ile yaptığı görüşmelerin ardından polisler geri çekildi. 

Polis barikatı kaldırıldıktan sonra, HDP'liler de parti binasından ayrıldı.

 

 

Öne Çıkanlar