Diyarbakır kayyımı'na verilen 4 milyonluk destek boşa gitti

Diyarbakır kayyımı'na verilen 4 milyonluk destek boşa gitti
Diyarbakır’da 'kayyıma destek' için AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 4 milyon TL harcayarak yaptığı 'Silvan Yolu Orta Refüj ve Döner Kavşak Peyzajı' toprak kaymasına dayanamadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 2 Kasım 2016’da kayyım atandıktan sonra AKP’li Kocaeli, Ankara ve Antep gibi büyükşehir belediyeleri, kayyıma hizmetler konusunda destek vereceklerini açıklamış, yeşil alan düzenlemesi ve araç desteğinde bulundu. 

Bu destekler verilirken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden çok sayıda personel kente getirilerek ya daire başkanı yapıldı ya da bazı birimlere müdür olarak atandı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı da Haziran 2017’de, kent girişlerine 'estetik bir görünüm' kazandırmak amacıyla üstlendiği Diyarbakır Silvan Yolu Orta Refüj ve Döner Kavşak Peyzaj Düzenleme Yapım İşi’ni 3 milyon 874 bin 979 TL bedelle Mart 2017’de ihaleye verdi.

14 AY SONRA TAHRİP OLDU

İhaleyi alan şirket, proje kapsamında Orta Refüj ve Döner Kavşak Peyzaj çalışmalarına Haziran 2017’de başlayıp Aralık 2017’de tamamladı. Kayyım, 31 Mart seçimleri öncesi yaptığı faaliyetlerin propagandasını yaparken, kavşaktaki peyzaj düzenlenmesi, 14 ay sonra toprak kaymasıyla tahrip oldu.

Üniversite Köprülü Kavşakta bulunan eğiminin ayarlanmadığı ve toprak kaymasını engellemek için önlem alınmadığı da görüldü. (M.A)

Öne Çıkanlar