Dodan: Polislerde üslup ve adapla ilgili bir sorun vardı

Dodan: Polislerde üslup ve adapla ilgili bir sorun vardı
Batman'da polisin baskın yaptığı kafede şarkı söylemesini engellediği müzisyen Dodan, yaşananları yayınladığı bir videoyla anlattı.

‘O Ses Türkiye’ yarışmasında birinci olduktan sonra ünü yayılan müzisyen Dodan, Batman’da bir kafede şarkı söylerken polis tarafından elinden mikrofon alınmasına dair haberler üzerine bir video yayınlayarak açıklamalarda bulundu.
 

 

'HİÇ KİMSENİN DİL ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASI DOĞRU DEĞİL' 

Sorunun işletmenin ruhsat sorunuyla ilgili olduğunu ifade eden Dodan, polislerde üslup ve adapla ilgili bir problem olduğunu söyledi:

"Cuma günü verdiğimiz konser aslında Dodan üzerinden gelişen bir durum değil, tamamıyla işletme ile ilgili bir sıkıntı idi. İşletmenin ruhsatla ilgili probleminin olduğuna dair bir ihbar alındığını ve polislerin geldiğini gördük. Çok ani gelişen bir durumdu. Öncesinde olay halledilmişken ikinci sefer başka bir ekibin gönderilmesinin de olayın başka bir boyut olsa gerek diye düşünüyorum. İçeriye girmeleriyle beraber, o anda nasıl olduğunu bile görmedim.

Bir anda gözüm kapalıyken elimdeki mikrofonun elimden alınıp müziğin kesildiğini söyleyebilirim. Bir bağırma ile, ‘Herkes dışarı çıksın, hesaplar ödensin, buranın böyle bir problemi var’ gibi bir durumla karşılaştık. İşletme sahibiyle olan halin, içeridekiler müdahil olmadan dışarıda halledilmesi söz konusu olması gerekirken tersi oldu. Şöyle bir eleştiri yapmak ve oradaki izleyiciler adına da konuşmak oluyor bu video. Üslup ve adapla ilgili bir problem vardı.

Benim en temel eleştirdiğim nokta oydu. Hiç kimsenin bir dil üzerinden siyaset yapması doğru değil ve herhangi bir dil üzerinden de o siyaseti geliştirip başka bir boyuta taşıması hiç doğru değil. Çünkü dünyadaki bütün dillerin evrensel olduğunu unutmamak lazım. Bütün diller hepimize aittir, hepimizindir. Bizim görmemiz gereken temel şey burada. Bizim bu noktadaki bu eril hikayeyi de kendi zihnimizden atmamız gerekiyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar