Doğa Koleji önünde ailelere polis ablukası

Doğa Koleji önünde ailelere polis ablukası
Doğa Koleji Ankara Eryaman Kampüsü'nün elektriği borç yüzünden kesildi. Kolej önünde toplanan aileler polis ablukasına alındı.

Doğa Koleji’nde maaşları ödenmeyen öğretmenlerin eylemleri velilerin de desteğiyle sürerken, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama gelmiş; Kalın MEB'in konuyla alakalı hazırlığı olduğunu söylemişti. 

Ancak Doğa Koleji Ankara Eryaman Kampüsü'nde öğrencileri mağdur edecek yeni bir gelişme yaşandı. Ödenmeyen fatura nedeniyle okulun elektriği kesildi. 

CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş elektriğin kesildiğine dair tutanağı Twitter hesabından paylaştı. 

AİLELERE POLİS ABLUKASI

Yarkadaş, velilerin okula gittiklerinde çok sayıda polisle karşılaştığını aktararak şunları yazdı:

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk her ne kadar "sorun yokmuş" gibi davransa da Doğa Koleji'nden olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Ankara Eryaman Kampüsü'nün elektriği, borcu ödenmediği gerekçesiyle kesildi. Okul yönetimi, sadece akıllı tahtalara UPS ile elektrik vererek ders yapmaya çalışıyor

Borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen Doğa Koleji Eryaman önünde buluşan aileleri, çok sayıda polis karşıladı. Neredeyse kişi başına bir polis düşüyor. Aileler ise bu duruma anlam veremiyor. Oysa ki; onlar sadece seslerini duyuracakları bir basın açıklaması yapmak istiyor."

Öne Çıkanlar