'Doğruları söylemenin kimseye zararı olmaz'

'Doğruları söylemenin kimseye zararı olmaz'
'Doğruları söylemenin kimseye zararı olmaz' diyen Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz, AKP'ye 'Kucağınızda borç bulmadınız' eleştirisi getirdi.

Merkez Bankası eski Başkanı ve İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haftasonu Kızılcahamam toplantılarında yaptığı IMF’ye yönelik açıklamlara cevap verdi.

Yılmaz, Erdoğan'ın Ankara Kızılcahamam'daki AKP kampında 'IMF defterinin tamamen kapandığı' yönündeki açıklamalarını eleştirdi. "Doğruları söylemenin kimseye zararı olmaz" yorumu yapan Yılmaz, AKP'ye "Kucağınızda borç bulmadınız" diye seslendi.

Yılmaz’ın vurguladığı noktalar şöyle:

  • Erdoğan, Kızılcahamam kampında: "En büyük icraatlarımızdan biri Türkiye’yi IMF boyunduruğundan kurtarmak oldu. IMF defterini kapattık. Şu an yaptığımız, ülkemize yatırımcı çekmek. Varsa yatırım yapmak isteyen buyursun gelsin." Breh breh breh. Daha önce açıklamıştım. Bir kez daha açıklayayım.
  • İktidara geldiğinizde imzası atılmış 2-2002/2-2005 dönemini kapsayan 11.914 SDR lik bir IMF anlaşması buldunuz. Bunun $4 milyara karşılık gelenini iktidarı devir aldığınız üçlü koalisyon,kalanını siz kullandınız.
  • 2005 yılına gelindiğinde kendi iradenizle 5-2005/5-2008 dönemini kapsayan 6.662 SDR lik ikinci bir anlaşma imzaladınız ve toplamda 6 yıl ekonomiyi IMF ile birlikte yönettiniz.
  • $4 milyarlık bölümünü üçlü koslisyonun kullandığı toplam yaklaşık $28 milyarlık kredinin $24 milyarını siz kullandınız,iyi kullandınız çar-çur etmediniz.
  • Kucağımızda bulduk dediğiniz IMF anlaşması konusunda üç seçeneğiniz vardı: a. Anlaşmayı yırtıp atmak,kendi özgün programınızı uygulamak ve krediyi kullanmamak, b.Değiştirerek uygulamak, c. Noktasına virgülüne dokunmadan aynen uygulamak.
  • Ak Parti üçüncü seçeneği tercih etti,krediyi kullandı ve vadesinde ödedi.Kucağınızda borç bulmadınız, harcadığınızı ödediniz.
  • IMF ye borç da vermediniz. G20 de IMF nin kaynaklarının güçlendirilmesi gündeme geldiğinde NAB=New Agreement for Borrowing planı dahilinde raytingi 3A olan kuruluşlarda yatırıma tabi tutulan ulusal reservlerin bu kadarının IMF ye yatırılması kararlaştırıldı.Bu hiç gerçekleşmedi.
  • Sonuç olarak, birçok makro ekonomik göstergelerin 2002 deki seviyelerine geri döndüğü, hatta gerisinde kaldığı bir ortamda doğruları söylemenin kimseye zararı olmaz." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar