DP lideri Uysal: AKP'yi kurtaracak hiçbir demokratik formül yok

DP lideri Uysal: AKP'yi kurtaracak hiçbir demokratik formül yok
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhurbaşkanının yüzde 40+1'le seçilmesi tartışmalarına, 'AKP’yi kurtaracak hiçbir demokratik formül yoktur" yorumuyla dahil oldu.

AKP içinde başlayan 'yüzde 40+1' tartışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Demokrat Parti lideri ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Twitter hasabından paylaştığı mesajlarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirdi.

"Adeta ‘Allah’ın bu asırda bu milleti yönetmekle görevlendirdiği biri var; Ona tabi olalım- o da ne biliyorsa yapsın’ demeye getirilerek propagandası yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin milletimizin önceliklerini karışlama imkan ve ihtimali yoktur" diyen DP lideri, yapılması gerekeni, "Milletimizin ‘Acil Demokrasi, Acil Adalet’ talebine uygun kuvvetler ayrılığının keskin çizgilerle teminat altına alındığı, ‘1 kişi’den ziyade ülkeyi ve milleti merkeze alan bir anlayışla işleyen bir demokrasinin kurulmasıdır" sözleriyle tanımladı.

Art arda paylaştığı mesajlarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, hiçbir kabul görmüş demokratik modelle uyuşmadığını belirten Uysal, "Türkiye’nin ihtiyacına göre değil de ‘1 kişi’nin ihtiyacına göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında ne deve ne kuş misali hiçbir kabul görmüş demokratik modelle uyuşmayan bu rejimi anlaşılan kendileri de kısa sürede sorgulamaya başlamış" dedi.

AKP'nin hayata geçirdiği modeli, ‘Sınırsız yetki-sıfır denetim’ diye tabir eden Uysal, bu modelin keyfiliği daha da derinleştirdiğini ve ülkenin kaynaklarını önceliklerden yoksun bir şekilde kullanılmasına daha da fazla kapı araladığını savundu.

'Bunlar gitsin, aynı anlayışla biz yürütelim’ söylemine, "Önce siyaset değişecek" sözleriyle karşı çıkan DP lideri, AKP hükümeti için, "Tarihe kayıt düşmek isterim ki; çürümüş, yozlaşmış, iddialarıyla sınanmış ve kaybetmiş AKP'yi kurtaracak hiçbir demokratik formül yoktur" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar