DTCF’de gerginlik ikinci günde sürüyor

DTCF’de gerginlik ikinci günde sürüyor
DTCF’de bugün de ülkücüler, solcu öğrencilere saldırı girişiminde bulundu.

ARTI GERÇEK - Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde dün ülkücü öğrencilerin, solcu ve Kürt öğrencilere saldırmasının ardından gerginlik bugün de devam ediyor.

Öğle saatlerinde yemekhaneden çıkan solcu öğrenciler, sağcı öğrencilerin kendilerini videoya çektiğini fark etti. "Bunlar terörist, bu okulda kalamayacaklar" diye bağıran ülkücüler, ayrıca solcu öğrencilere küfür ve hakaret etti.

Solcu öğrencilerin Ortabahçe’ye gitmesinin ardından arkalarından gelen karşıt grup, saldırı girişiminde bulundu. Araya çevik kuvvet polisi girdi. Bir sivil polisin solcu öğrencilere "siz kışkırtıyorsunuz" sözleri tepkiyle karşılanırken, solcu öğrenciler "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı attı. Polisin de hala beklediği kampüste gerginlik sürüyor.

DTCF’de dün de ülkücü öğrenciler, solcu öğrencilere saldırmıştı. Bir kişi darp edilmiş ve solcu öğrenciler, dışarıda kalabalık bir grup beklediği için uzun süre kampüsten çıkamamıştı. Akşam saatlerinde toplu olarak çıkan öğrenciler, Kızılay’a kadar yürümüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar