DTCF’de solcu ve Kürt öğrencilere saldırı

DTCF’de solcu ve Kürt öğrencilere saldırı
DTCF’de ülkücü öğrenciler, ‘Sizi mezara gömeceğiz’ diyerek solcu öğrencilere saldırdı. Kalabalık bir grup okulun önünden ayrılmıyor. Solcu ve Kürt öğrenciler okulda mahsur kaldı.

ARTI GERÇEK - Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde sağcı öğrenciler, solcu öğrencilere saldırdı. Bir kişi darp edildi. Solcu ve Kürt öğrenciler, DTCF önünde bekleyen yaklaşık 100 kişilik grup nedeniyle okulda mahsur kalmış durumda. 

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne öğle saatlerinde gelen ülkücü öğrenciler, Ortabahçe’de bir öğrenciyi darp etti. 

Yaşananları Artı Gerçek’e anlatan saldırıya uğrayan öğrenci Y.Y, öğle saatlerinde okula dışarıdan tanımadıkları insanların geldiğini belirterek, 10 kişilik grubun bozkurt işareti yaparak slogan attığını ve tehditkar konuşmalar yaptıklarını söyledi. 

SALDIRGAN GRUBA MÜDAHALE EDİLMİYOR

Kendilerinin tepki göstermesi üzerine kavga yaşandığını ve kendisinin darp edildiğini anlatan Y.Y, özel güvenlik görevlilerinin müdahale etmesi üzerine grubun dışarı çıktığını söyledi. 

"Dışarıda yaklaşık 100 kişilik grup bekliyor. Bunların büyük kısmı öğrenci değil. Dışarı çıkamıyoruz" diyen Y.Y, Dekanlık ile görüştüklerini ancak mevcut durumda can güvenliklerini koruyacak bir adım atılmadığını kaydetti. Y.Y, "Hala dışarda bekliyorlar, buna karşı bir önlem geliştirilmedi. Dekanlık soruşturma yapacağını söyledi ama bizi telkin etmekle yetiniyor. Dışarıdaki gruba müdahale edilmiyor" dedi. 

‘MEZARA GÖMECEĞİZ’ TEHDİTLERİNE MÜDAHALE EDİLMEDİ

Olayın tanıklarından bir başka öğrenci ise yaşananları şöyle anlattı: "Kalabalık ülkücü bir grup okula girdi, ajitasyon çektiler, ‘Burada teröristler var, onları okutmayacağız, müdahale edeceğiz, okula giremeyecekler’ diyerek tehditler savurdular. ‘Sıhhiye köprüsü altında bekliyoruz, sizi mezara gömeceğiz’ gibi ifadeler kullandılar. Bir arkadaşımızı darp ettikten sonra da dışarı çıktılar. Şu anda okulun önünde yaklaşık 100 kişi bekliyor. Ve bunlardan sadece 10-15’i öğrenci. Ülkücü yemini edip bozkurt işareti yapıyorlar. ‘Burada teröristleri barındırmayacağız’ diye bağırıyorlar."

Dekanlık ile görüştüklerini ve İnsan Hakları Derneği’ne de başvuru yaptıklarını anlatan öğrenci, "İHD, Emniyet ile görüşeceklerini söyledi. Dekanlık da soruşturma başlatacaklarını bildirdi. Ama biz hala okulda mahsur kalmış durumdayız. Can güvenliğimiz yok. Hala güvenliğimiz alınmadı" diye konuştu. 
Ülkücüler tehditlerini sosyal medyadan da sürdürüyor. 

 

Abdurrahman Gülseren adlı hesaptan yapılan paylaşımda "#VatanMesaimiz Türk bayrağının dalgalandığı, ezanın okunduğu herhangi bir Türk'ün ayağının basmış olduğu her yerde devam edecektir. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) @dtcfulkuculeri tarafından terör örgütü mensuplarından temizlenmektedir. Bozkurtlar Eğilmez Dil Tarih Geçilmez" denildi. 

HDP DEVREYE GİRDİ

DTCF’deki saldırı TBMM Genel Kurulu’nda da gündeme geldi. 

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, yaptığı konuşmada, Kürt ve sol görüşlü öğrencilerin darp edildiğini hatırlatarak, dışarıda bekleyen grup için AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüştüğünü ve bunun üzerine Emniyet güçlerinin DTCF önüne gittiğini ancak sorunun hala çözülmediğini söyledi. Kurtulan, "Saldırgan grubun biraz daha geriye gitmesini sağlamışlar ama içerdeki öğrenciler hala dışarı çıkmakta zorlanıyorlar. Acil olarak çözüm bulunmasını temenni ediyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar