Dünya sıralamasında en ucuz Netflix Türkiye'de

Dünya sıralamasında en ucuz Netflix Türkiye'de
Netflix'in en ucuz ve en pahalı olduğu ülkeler açıklandı. Netflix'e en fazla abonelik ücreti ödeyen ülkeler Kuzey Avrupa ülkeleri olurken Türkiye en ucuz fiyat politikasına sahip ülke oldu.

Netflix’in abonelik ücreti hizmet verdiği bölgelere göre değişiklik gösterirken maliyetler ve hizmet verilen bölgede sunulan kütüphanenin genişliği, Netflix fiyatlarını etkileyen en önemli etken.

Netflix fiyatları belirlerken ortalama geliri de göz önünde bulunduruyor. Kuzey Avrupa ülkelerinin ortalamanın çok üzerinde aylık abonelik ücretine sahip olması bu ülkedeki gelirlerin de ortalamanın yüksek olmasından kaynaklanıyor. Netflix, Türkiye’deki gelir ortalamasının diğer ülkelere göre düşük olmasından dolayı abone fiyatlarını düşük tutmaya özen gösteriyor. Türkiye, aylık 15 TL abonelik ücreti ile en ucuz olduğu ülke konumunda bulunuyor. Netflix’in kütüphanesinin diğer ülkelere göre biraz daha sınırlı olması ise bir başka neden.



Fiyatını kütüphanesinin genişliği ile oranladığımızda Netflix abonesi olmanın en avantajlı olduğu ülke Japonya olarak karşımıza çıkıyor. Japonya, kütüphanesindeki 6 bine yakın içerikle en geniş kütüphanelerden birine sahip.



VPN servisleri kullanarak Netflix’e farklı ülkeler üzerinden abone olabilirsiniz. Fakat abone olacağınız ülkeyi seçerken o ülkenin mevcut içerik kütüphanesine ve aylık abonelik ücretine dikkat etmek gerekiyor.  (NTV Türkçe)

Öne Çıkanlar