'Düzenleme ekonomiyi iflasın eşiğine getirecek'

'Düzenleme ekonomiyi iflasın eşiğine getirecek'
Muharrem İnce, sözleşmelerin Türk Lirası'na çevrilmesi zorunluluğunu eleştirdi.

Türkiye içinde döviz türünde sözleşmelerin Türk Lirası'na çevrilmesi zorunluluğu getirilirken Merkez Bankası da faiz artırımına gitti.

CHP'li Muharrem İnce Merkez Bankası'nın kararının açıklanmasının ardından attığı tweetler ile iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. 

İnce'nin paylaşımları şöyle oldu:

Tek adamda simgeleşen Kötü Yönetim, artık gün geçmiyorki  adeta piyasaları karıştıracak, güveni sarsıp yok edecek ve gelecekten ümidi kestirecek bir düzenleme yapmasın.

Serbest piyasanın olmazsa olmazı, sözleşme serbestisi ve mülkiyet hakkıdır. Yapılan düzenlemelerin bu haklara zarar vermesi, piyasa ekonomisinin işleyişine darbe vurmakta ve ekonomi istihdam ve refah yaratamamaktadır.

Düzenleme ile döviz cinsinden sözleşmelerin TL ye dönmesi zorunluluğu, döviz kredisi alarak proje geliştirenleri ve üretim yapanları yükümlülüklerini yerine getiremeyecek noktaya taşıyacak ve malesef  zaten ağır aksak işleyen ekonomiyi topyekün iflasın eşiğine getirecektir.

Buradan çağrım, Ekonomik ve Sosyal Konseyin derhal toplanması ve yapılan düzenlemelerin günü birlik değil, sistematik ve bütüncül bir bakış açısıyla yapılmasının sağlanmasıdır. Kaybedecek bir günümüz bile kalmamıştır.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar