Ege Üniversitesi'nde 1 yılda 39 iş kazası

Ege Üniversitesi'nde 1 yılda 39 iş kazası
İş güvenliği tedbirleri alınmayan Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda, bir yılda kalıcı hasarlar bırakan 39 iş kazası meydana geldi.

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde Kanun Hükmünde Kararnamelerle taşerondan kadroya geçişleri yapılan 4 D’li işçiler, iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması, koruyucu donanım eksikliği ve eleman yetersizliği gibi sebeplerle sık sık iş kazası geçiriyor.

Ağır çalışma koşulları nedeniyle meslek hastalıklarına da yakalanan işçiler, önlemlerin alınmaması dolaysıyla ciddi sağlık sorunları yaşıyor.

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında, son 1 yılda meydana gelen 39 iş kazasının bir kısmında ikinci ve üçüncü derece yanıklar, parmak işlevinin kaybedilmesi, kolda kemik kayması gibi kalıcı hasarlar oluştuğu öğrenildi.

Evrensel'den Nuray Öztürk'ün İzmir'den aktardığı habere göre, en son yaşanan iş kazasında, Turgay Kızıl isimli işçi, kişisel koruyucu donanım verilmediği için ağır yaralandı. Kaygan zemin ve buna uygun iş ayakkabılarının verilmemesi nedeniyle kayarak sıcak su tenceresine düşen işçi Kızıl'da ağır yanıklar oluştu. Hastaneye kaldırılan işçinin hayati tehlikesi yok.

MESLEK HASTALIKLARINA YAKALANAN İŞÇİLER İÇİN DİLE GETİRİLEN TÜM TALEPLER REDDEDİLİYOR

İş kazalarını meydana geldiği Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında, örgütlü Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, son yaşanan iş kazasıyla birlikte şu ana kadar meydana gelen 39 iş kazasını doğrularken,  meslek hastalıklarına yakalanan işçilerin, sağlıklarına uygun işlerde çalıştırılması gibi taleplerinin sürekli reddedildiğini belirtti:

"Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde yardımcı personel görev tanımıyla çalıştırılan işçilerin can güvenliği hiçe sayılıyor. İşçilerin çoğunluğu meslek hastalıkları ile karşı karşıya. Rahatsız olduğunu bildiren ve raporu olan işçiler, sağlığına uygun olmayan ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılmaya devam ediliyor. Meslek hastalıklarına dönük tedbirler, işçilerin sağlıklarına uygun işlerde çalıştırılması gibi taleplerimiz hep reddedildi. Keza diğer birimlerde çalışan üye işçilerimize de robot muamelesi yapılıyor. Bir eğitim kurumunda çağ dışı çalışma şartları kabul edilemez. Ege Üniversitesine yakışan çalışana gerekli değeri vermektir. Gerekli tedbirler ve koruyucu malzemeler alınmalı ve uygun çalışma koşulları derhal oluşturulmalıdır."

REKTÖRLÜĞE ÇAĞRI: ARTIK İŞÇİNİN SABRI KALMADI

Rektörlüğün sosyal medyada modern bir üniversite olduğuna dair paylaşımlar yapmasına tepki gösteren Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, rektörün açıklamasının aksine üniversitede çalalışan işçilerin koşullar nedeniyle artık sabrı kalmadığını söyleyip, Ege Üniversitesi Rektörlüğünü sorumluluğunu yerine getirmeye davet etti.

Öne Çıkanlar