Eğitimde Ensar, İlim Yayma, Birlik Vakfı dönemi

Eğitimde Ensar, İlim Yayma, Birlik Vakfı dönemi
Milli Eğitim Bakanlığı, yetki ve görevlerinin bir bölümünü imzaladığı protokolle söz konusu tartışmalı vakıflara devretti

GÜNCEL- Adı Karaman'daki cinsel istismar skandalına karışan Ensar Vakfı ile protokol imzalayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın benzer şekilde yine AKP'ye yakınlığı ile bilinen İlim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı ile de protokol imzaladığı ortaya çıktı.

T24'ün Birgün Gazetesi'nden Sebahat Karakoyun'un haberine dayandırdığı bilgilere göre, vakıflar ve cemiyetler öğretim programlarını kullanarak öğrencilere sosyal, kültürel, mesleki ve teknik kurslar verebilecek. Böylece MEB, yetki ve görevlerinin bir bölümünü söz konusu vakıflara devretmiş olacak. 

Protokole göre "eğitim" adı altında yürütülecek faaliyetler öncelikle, Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti ‘ne bağlı merkezlerde gerçekleştirilecek. Bu olmazsa, MEB tarafından belirlenen mekânlar kullanılacak. Kurslarda görev alan vakıf personelinin de ücretini MEB ödeyecek.

Cemiyet ve vakıf, imzalanan protokol dışında da Milli Eğitim Bakanlığı ile "eğitim" adı altında ortak projeler geliştirip uygulayabilecek.

Vakıfların ve cemiyetin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesi ile de yakın ilişkileri bulunuyor. 1951 yılında kurulan İlim Yayma Cemiyeti'nin kurucuları arasında Erdoğan da bulunuyor. İmam hatip okulları açılmasını destekleyen ve burada okuyan öğrencilere burs veren cemiyetin 151 şubesi bulunuyor.

Öne Çıkanlar