Elazığ ve Malatya'daki esnafa kredi desteği

Elazığ ve Malatya'daki esnafa kredi desteği
Elazığ ve Malatya'da depremde zarar gören esnafın kullandığı kredilerin bir yıllık taksitleri ödenecek. Ayrıca, bu illerde vergi ödeme süreleri de uzatıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya'da zarar gördüğü tespit edilen esnaf ve sanatkarın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin bir yıllık taksit ve faizlerinin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğince (TESKOMB) ödeneceğini açıkladı.

Pekcan, Twitter hesabından, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Pekcan, açıklamasında, "Deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya'da zarar gördüğü tespit edilen esnaf ve sanatkarımızın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin, bir yıllık taksit ve faizleri TESKOMB tarafından ödenecektir" ifadesini kullandı.

Öte yandan, 6,8'lik deprem nedeniyle zarar gören Elazığ ve Malatya'da vergi ödeme süreleri uzatıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya'da vergi kanunlarının uygulaması bakımından üç ay süreyle mücbir sebep ilan edildi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elazığ ve Malatya'da bulunan vergi mükelleflerinin mücbir sebep süresince vermesi gereken vergi beyannameleri ve bildirimlerin verilme süreleri, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri, depremden önce tahakkuk etmiş ödeme süresi mücbir sebep hali ilan edilen süreye rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi, motorlu taşıtlar vergisi taksit ödemeleri süreleri üç ay uzatıldı."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, Elazığ ve Malatya'da SGK prim ödeme süresini 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzattıklarını açıkladı.

Öne Çıkanlar