Elon Musk'ın tanıttığı Cybertruck'ın camları kırıldı

Elon Musk'ın tanıttığı Cybertruck'ın camları kırıldı
Elektrikli aracın kurşun geçirmediği, araca balyozla bile hasar verilemeyeceği söylenmişti.

Elektrikli otomobil şirketi Tesla, ilk elektrikli pick-up aracı ‘Cybertruck’ı tanıttı. Zırhlı bir yapıya sahip olan Cybertruck’ın başlangıç fiyatı 39 bin dolar olarak belirlendi.

Cybertruck’ın tanıtımı ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Hawthorne şehrinde bulunan Tesla Design Studio’da, şirketin CEO’su Elon Musk tarafından yapıldı. Şirketin ilk elektrikli pick-up aracı olan Cybertruck metal renge ve zırhlı bir yapıya sahip. 2021 sonunda piyasaya sürülmesi beklenen Cybertruck’ın başlangıç fiyatının 39 bin dolar olarak belirlendiği belirtilirken, Musk, sürdürülebilir enerjiye olan ihtiyacı vurguladı.

MUSK KÜFRETTİ

Tesla'nın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen arabanın ne kadar dayanıklı olduğunu göstermek için ön sol cama yakın mesafeden bir metal top fırlattı. Cam kırıldı. Bu sırada Holzhausen'in yanında bulunan Musk'ın küfrettiği duyuldu.

Holzhausen aynı deneyi sol arka camda da tekrarladı. Bu cam da kırıldı. Musk, "Top içeriye girmedi. Bu olumlu tarafı. Biz denerken cama İngiliz anahtarı attık, mutfak evyesi attık kırılmadı. Şimdi neden kırıldı bilmiyorum" dedi. 

Elektrikli aracın kurşun geçirmediği, araca balyozla bile hasar verilemeyeceği söylenmişti.

Tanıtımdan sonra Tesla hisselerinin değeri değişmedi. (Kaynak: DHA/BBC)

Öne Çıkanlar