Elvis Presley'in hayatı film oluyor

Elvis Presley'in hayatı film oluyor
Rock’n’ roll'un kralı Elvis Presley’nin hayatını anlatan sinema filminin başrolünde Austin Butler yer alacak.

Dünya kamuoyunda gündem olan Freddie Mercury ve Elton John biyografilerinin ardından ‘rock ‘n’ roll müziğin kralı’ Elvis Presley’nin hayatını anlatan film çekilecek. Oyuncular Ansel Elgort, Harry Styles ve Miles Teller’ın da katıldığı seçmelerin ardından Presley’i 27 yaşındaki Austin Butler’ın canlandırması kararı verildi.

Warner Bros’un yapımcısı olduğu filmin yönetmenliğini üstlenecek olan Baz Luhrmann ise "Bu filmi doğru seçilmiş oyuncular olmadan yapamayacağımı biliyordum. Bu yüzden Presley’in kişisel doğallığına ve ses özelliklerine uyan bir oyuncu aradık" dedi.

Doğru oyuncuyu seçtiklerinden emin olduğunu belirten Luhrmann, "Kapsamlı ekran testi, müzik ve performans denemeleri doğrultusunda kesinlikle dünyanın en ikonik müzikal figürlerinden birinin ruhunu somutlaştıracak birini bulduğuma eminim" diye konuştu.

Butler, son olarak Quentin Tarantino’nun merakla beklenen filmi Once Upon a Time in Hollywood’da ve Jim Jarmusch’ın zombili komedisi The Dead Don’t Die’da rol aldı. Genç oyuncu bugüne dek The Carrie Diaries, Switched at Birth ve Zoey 101 adlı dizilerde oynadı.

Luhrmann, Craig Pearce ile birlikte filmin senaristliğini de üstleniyor. Luhrmann, en son Leonardo DiCaprio’nun başrolde yer aldığı The Great Gatsby adl uyarlamayı filme almıştı. Ünlü yönetmen, son dönemde Netflix dizisi The Get Down üzerinde çalıştı.

Filmde Tom Hanks de Presley’nin menajeri Col. Tom Parker’ı canlandıracak.

Öne Çıkanlar