Emek ve Adalet Platformu, 'Demokrasiyi ve barışı aramak' için bir araya geliyor

Emek ve Adalet Platformu, 'Demokrasiyi ve barışı aramak' için bir araya geliyor
Hukuka ve barışa dair ümitlerin hızla azaldığı günlerde Emek ve Adalet Platformu, konuşmak ve tartışmak için İstanbul'da bir araya geliyor.

ARTI GERÇEK - Emek ve Adalet Platformu Türkiye’de hukuka ve barışa dair inancın günden güne azaldığı, siyaset imkanlarının hızla daraldığı günlerde, konuşmak ve beraberce tartışmak için bir araya geliyor.

HUKUK, DEMOKRASİ VE BARIŞI TARTIŞACAKLAR

24 Kasımda Şişli Nazım Kikmet Kültür ve Sanat Evi'nde 'Türkiye’de Hukuku ve Barışı Aramak' başlığıyla bir sempozyum düzenleyecek Emek ve Adalet Platformu, sempozyuma duyulan ihtiyacı şu sözlerle dile getiriyor:

"Şüphesiz içinde bulunduğumuz siyasallık, dünyadaki genel siyasi atmosferden ve gelişmelerden bağımsız değil. Bu anlamda ortaya çıkan benzerlikleri Türkiye özelinde tartışarak ve sorunlarımızla yüzleşerek hukuku ve barışı önceleyen alternatif bir siyaseti güçlendirmek istiyoruz.

Bu amaca katkı sunmak için farklı siyasi teşekküllerde ve sivil toplum kuruluşlarında aktif olan kişilerle açık bir forumda bir araya gelerek konuşmak ve içinde bulunduğumuz mevcut çıkışsızlığı aşmak için mütevazi bir katkı olabilecek bu sempozyumu gerçekleştiriyoruz."

'HUKUK VE DEMOKRASİ KRİZİ' VE 'BARIŞI YENİDEN DÜŞÜNMEK' ADLI İKİ OTURUMDAN OLUŞUYOR

İki oturumdan oluşacak sempozyumun 'Hukuk ve Demokrasi Krizi' başlıklı birinci oturumda içinde yaşadığımız hukuk krizini, demokratik ortamın gerileyişini ve çözüm imkanlarını konuşulacak.

'Barışı Yeniden Düşünmek' başlıklı ikinci oturumda ise Kürt Meselesi özelinde içinden çıkılamayan çatışma siyasetini aşma ve barışı inşa etme imkanları üzerine tartışılacak.

KONUŞMACILAR

Sempozyumun 'Hukuk ve Demokrasi Krizi' başlıklı birinci oturumuna konuşmacı olarak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, BAU Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Didem Yılmaz, Saadet Partisi GİK Üyesi Muammer Bilgiç, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Emek ve Adalet Platformu'ndan Alpkan Birelma katılacak.

'Barışı Yeniden Düşünmek' başlıklı ikinci oturumda konuimacı olarak HDP'nin Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Hak İnisiyatifi Genel Sekreri Fatma Bostan Ünsal, CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Emek ve Adalet Platformu Üyesi Sinan Kızılkaya, İHD MYK Üyesi Raci Bilici ve Ocak Medya'dan Veysi Dündar katılacak.

Öne Çıkanlar